Airplay 2 på Samsung, Sony og LG-TV-er

Nå gjør Apple sitt inntog i TV-ene

Flere TV-produsenter får nå støtte for Apples Airplay-teknologi direkte i TV-en.

RETT PÅ TV: Snart trenger du ikke å kjøpe en Apple TV-boks for å bruke Airplay på TV. Foto: Apple
RETT PÅ TV: Snart trenger du ikke å kjøpe en Apple TV-boks for å bruke Airplay på TV. Foto: Apple Vis mer
Publisert

For å sende bilde og video trådløst fra iPhone og iPad til en TV via Apples Airplay-funksjon, har du til nå vært nødt til å gå til anskaffelse av en Apple TV.

Det ser det ut til å bli slutt på nå, for på CES-messen i Las Vegas denne uka har flere TV-produsenter annonsert støtte for Airplay 2 direkte i TV-en.

Samsung, Sony, LG og Vizio

Vi har allerede rapportert at Samsungs 2018- og 2019-modeller vil få en egen iTunes-app for å se, leie og kjøpe filmer fra Apples iTunes-tjeneste, og disse TV-ene vil også få støtte for Airplay 2.

Men Samsung blir ikke alene i dette selskapet – også erkerivalen LG vil tilby Airplay 2 på sine TV-er, men her er det kun snakk om kommende modeller. Eldre modeller blir ikke oppdatert som hos Samsung. Sony har annonsert tilsvarende, der enkelte modellserier blir Airplay 2-kompatible fra i år av. Og det altså på TV-er som kjører Android som operativsystem.

Både LG- og Sony-TV-ene vil dessuten være kompatible med Apples Homekit-løsning, slik at du for eksempel kan styre TV-en ved å bruke Siri. For øvrig vil LG også støtte Amazons stemmefunksjon Alexa i 2019-TV-ene, og LG har annonsert at en del av 2019-TV-ene vil støtte den trådløse hjemmekinostandarden WiSA.

Ser du denne logoen på en TV betyr det at den støtter Airplay 2.
Ser du denne logoen på en TV betyr det at den støtter Airplay 2. Vis mer

Også TV-produsenten Vizio, som ikke er til stede i det norske markedet, vil støtte Airplay 2.

Med Airplay 2 på TV kan du også sende lyden trådløst til Airplay 2-kompatible høyttalere slik at det blir mer futt i lyden enn det TV-en din klarer å levere.

Overraskende fra Apple

Apple har lenge vært kjent for å begrense mange funksjoner til egne produkter for å stimulere salget av dem, og dette er første gang video-delen av Airplay tilbys på andre plattformer. Mange høyttalere og forsterkere støtter lyd-delen av Airplay.

Men når denne funksjonen blir tilgjengelig på en rekke TV-er, blåser det virkelig liv i ryktene om at Apple snart vil lansere en egen strømmetjeneste, som skal konkurrere med Netflix og de andre.

Fortsatt kan det være naturlig å anta at en slik tjeneste bare vil kunne brukes på Apples enheter (Mac/iPhone/iPad), men at kundene da slipper å måtte ha en Apple TV i hus for å se innholdet på den store skjermen i stua.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer