Nå har de inntatt Facebook

Svindlere med ny stil.

Svindlere finner stadig nye måter å operere på. Foto: Craig Jewell
Svindlere finner stadig nye måter å operere på. Foto: Craig Jewell Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

De siste årene har vi hørt utallige historier om folk som har blitt svindlet på nettet - de fleste av dem har bitt på fordi de har blitt lover gull og grønne skoger, til tross for at e-posten har blitt sendt fra totalt ukjente mennesker.

Mest kjent er de såkalte Nigeria-svindlerne. Måten dette foregikk på, var for eksempel at avsenderen hevdet å ha arvet et millionbeløp som stod på en bank i utlandet, og for å få ut dette beløpet trengte han en viss sum med penger for å betale de rette instansene. Derfor ble mottakeren lovet en andel av det store beløpet hvis han bidro med det lille beløpet, og til og med nordmenn tapte tusenvis av kroner på å bite på.

Nå ser det ut til at denne typen svindel har fått sin renessanse.

Stjeler Facebook-profiler

Vi har tidligere skrevet om at flere nordmenn har fått Facebook-passordet sitt stjålet, og stadig er det kontoer som blir "overtatt" av folk med skumle hensikter. Når disse får kapret en Facebook-konto, kan de sende meldinger til offerets Facebookvenner, og brått fremstår henvendelsen som langt mer troverdig enn om den er sendt fra John Soro fra Abidjan. Det er også mye enklere å få andre til å klikke på lenker som tilsynelatende kommer fra en venn.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer