Nå har Facebook snudd!

"Norsk" protestaksjon virket.

Facebook gikk i dag tilbake til "gamle" regler.
Facebook gikk i dag tilbake til "gamle" regler. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I går meddelte vi at det var store protester mot Facebook. Grunnen til det var at Facebook hadde endret bruksvilkårene.

De nye vilkårene sa blant annet at Facebook beholdt rettighetene til innhold du hadde lagt inn selv etter at du hadde sagt opp brukerkontoen din.

Det satte sinnene i kok hos flere tusen mennesker, og med over 66.000 medlemmer i gruppa People against the new Terms of Service, var det den norske Anne K Petterøe som gikk i spissen for å stoppe Facebooks nye plan.

I dag morges kom rapporten om at protestaksjonen var vellykket. Facebook melder nå i et blogginnlegg (virker å være nede i skrivende stund, men det skal være den rette adressen) har nå gått tilbake til de gamle bruksvilkårene, og vil arbeide med å få til endringen slik at alle blir fornøyde.

(Fortsatt er det en del omdiskuterte punkter i Facebooks bruksvilkår.)

Facebook har tydeligvis merket at mange har avsluttet kontoen sin, og på siden for å deaktivere kontoen får du nå opp en advarsel lik den som er avbildet på toppen av denne artikkelen.

Her er Annes seierstweet:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer