Samsung lanserer Galaxy Home

Nå har også Samsung en smarthøyttaler

Stemmestyring med Bixby-assistenten og musikkstrømming via Spotify.

HØYTTALER ELLER KJELE: Slik ser Samsungs nye smarthøyttaler ut. Noen sammenligner den med Apples HomePod, mens andre synes den ligner på en kjele. Foto: Kirsti Østvang
HØYTTALER ELLER KJELE: Slik ser Samsungs nye smarthøyttaler ut. Noen sammenligner den med Apples HomePod, mens andre synes den ligner på en kjele. Foto: Kirsti Østvang Vis mer
Publisert

(NEW YORK): Nå skal «alle» satse på smarthøyttalere. Amazon var tidlig ute med sin Echo-serie, Google ser ut til å gjøre suksess med sin Home-satsing, og Apple har endelig kommet på banen med HomePod.

Når en fersk undersøkelse viser at hver sjette amerikaner nå eier en smarthøyttaler, er det ingen god idé å la konkurrentene få for stort forsprang.

Nå hiver omsider også Samsung seg på trenden, med sin nylig annonserte smarthøyttaler, Galaxy Home.

Vi vet ennå ikke så mye om den, da Samsung ikke hadde for mange detaljer å by på da de avduket den på en pressekonferanse i Brooklyn i New York torsdag, hvor de for øvrig også lanserte Galaxy Note 9 og en ny smartklokke, Galaxy Watch.

Styres med Bixby

Det vi vet er at den plasserer seg i high-end-sjiktet med seks innebygde høyttalere og en subwoofer fra AKG. Den runde utformingen skal kunne sende lyd ut i rommet i alle retninger.

Den har dessuten åtte innebygde mikrofoner som skal brukes til stemmestyring via Samsungs stemmestyringassistent, Bixby.

Du skal altså kunne si «Hei, Bixby» (hvis eller når tjenesten vil komme på norsk), og så få assistenten til å begynne å spille musikk eller utføre diverse oppgaver, antagelig de samme som Bixby allerede kan på mobilen.

Smarthjem-styring med Samsungs SmartThings-system vil også være mulig.

FRI FOR KNAPPER: Galaxy Home har ingen synlige knapper, men du skal kunne styre musikkavspilling og volum fra et berøringsbasert panel i topper. Den er for øvrig ikke oppladbar, så strømkabel må være koblet til. Kirsti Østvang
FRI FOR KNAPPER: Galaxy Home har ingen synlige knapper, men du skal kunne styre musikkavspilling og volum fra et berøringsbasert panel i topper. Den er for øvrig ikke oppladbar, så strømkabel må være koblet til. Kirsti Østvang Vis mer

Spotify-samarbeid

Under lanseringen av Galaxy Home, kunngjorde Samsung også at de har inngått (for øvrig et veldig lurt) musikksamarbeid med Spotify.

Det innebærer blant annet at Spotify-appen vil komme forhåndsinstallert på alle Galaxy-telefoner.

Galaxy Home-høyttaleren vil selvfølgelig ha Spotify integrert, og så vil musikk kunne spilles sømløst mellom Samsungs enheter. Det vil si at du kan begynne å høre på en sang på mobilen, og så fortsette over på høyttaleren - og omvendt.

Pris og lanseringsdato ukjent

Når Samsung Galaxy Home kommer i salg, er foreløpig uvisst. På pressekonferansen i New York, sa de bare at de ville dele mer informasjon på sin utviklerkonferanse i november.

Skal vi tro Samsungs norske representant, vil ikke nordmenn måtte vente i årevis på at smarthøyttaleren skal komme hit, selv om Bixby ikke er tilgjengelig på norsk, men det gjenstår naturligvis å se.

Med tre allerede etablerte aktører på markedet, og en Bixby-assistent som har fått en del kritikk for at den ikke er på høyde med Amazon Alexa/Google Assistant/Apple Siri, blir konkurransen uansett knalltøff.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer