Samsung lanserer Galaxy Home

Nå har også Samsung en smarthøyttaler

Stemmestyring med Bixby-assistenten og musikkstrømming via Spotify.

HØYTTALER ELLER KJELE: Slik ser Samsungs nye smarthøyttaler ut. Noen sammenligner den med Apples HomePod, mens andre synes den ligner på en kjele. Foto: Kirsti Østvang
HØYTTALER ELLER KJELE: Slik ser Samsungs nye smarthøyttaler ut. Noen sammenligner den med Apples HomePod, mens andre synes den ligner på en kjele. Foto: Kirsti Østvang Vis mer
Publisert

(NEW YORK): Nå skal «alle» satse på smarthøyttalere. Amazon var tidlig ute med sin Echo-serie, Google ser ut til å gjøre suksess med sin Home-satsing, og Apple har endelig kommet på banen med HomePod.

Når en fersk undersøkelse viser at hver sjette amerikaner nå eier en smarthøyttaler, er det ingen god idé å la konkurrentene få for stort forsprang.

Nå hiver omsider også Samsung seg på trenden, med sin nylig annonserte smarthøyttaler, Galaxy Home.

Vi vet ennå ikke så mye om den, da Samsung ikke hadde for mange detaljer å by på da de avduket den på en pressekonferanse i Brooklyn i New York torsdag, hvor de for øvrig også lanserte Galaxy Note 9 og en ny smartklokke, Galaxy Watch.

Styres med Bixby

Det vi vet er at den plasserer seg i high-end-sjiktet med seks innebygde høyttalere og en subwoofer fra AKG. Den runde utformingen skal kunne sende lyd ut i rommet i alle retninger.

Den har dessuten åtte innebygde mikrofoner som skal brukes til stemmestyring via Samsungs stemmestyringassistent, Bixby.

Du skal altså kunne si «Hei, Bixby» (hvis eller når tjenesten vil komme på norsk), og så få assistenten til å begynne å spille musikk eller utføre diverse oppgaver, antagelig de samme som Bixby allerede kan på mobilen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer