Windows 7

Nå haster det å oppgradere fra Windows 7

Om kort tid er det slutt på sikkerhetsoppdateringer og teknisk støtte til det ti år gamle operativsystemet fra Microsoft.

SNART SLUTT: Windows 7 vil snart ikke lenger motta viktige oppdateringer – da haster det for brukerne å oppdatere til et operativsystem som er støttet. Foto: Martin Kynningsrud Størbu
SNART SLUTT: Windows 7 vil snart ikke lenger motta viktige oppdateringer – da haster det for brukerne å oppdatere til et operativsystem som er støttet. Foto: Martin Kynningsrud Størbu Vis mer
Publisert

Er du en av dem som fortsatt har Windows 7 på PC-en din, haster det med å oppgradere til Windows 10. 14. januar 2020 avvikler Microsoft støtten for det aldrende operativsystemet og det vil ikke lenger motta sikkerhetsoppdateringer.

Det betyr at det fremover utgjør en stor risiko å bruke Windows 7, og disse PC-ene blir spesielt utsatt for angrep som virus, skadevare og løsepengevirus.

Som et ledd i å få brukene til å oppgradere fra Windows 7, vil Microsoft fra 15. januar «bombardere» brukerne med varsler som dekker hele skjermen og som opplyser om at PC-ens operativsystem ikke lenger støttes og at det ikke vil motta flere sikkerhets- og programvareoppdateringer og teknisk støtte.

«Microsoft anbefaler sterkt å bruke Windows 10 på en ny PC for de nyeste sikkerhetsfunksjonene og beskyttelse mot ondsinnet programvare», skriver selskapet i advarselen som du kan se under.

Over ti år gammelt

Windows 7 ble lansert i 2009, altså for 10 år siden, og har vært en stor suksess for Microsoft, som så langt ikke helt har klart å følge opp dette med de nyere utgavene. Windows 8 ble ikke den etterkommeren Microsoft hadde sett for seg, og ble blant annet sterk kritisert for sitt berøringsfokuserte brukergrensesnitt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.