Windows 7

Nå haster det å oppgradere fra Windows 7

Om kort tid er det slutt på sikkerhetsoppdateringer og teknisk støtte til det ti år gamle operativsystemet fra Microsoft.

SNART SLUTT: Windows 7 vil snart ikke lenger motta viktige oppdateringer – da haster det for brukerne å oppdatere til et operativsystem som er støttet. Foto: Martin Kynningsrud Størbu
SNART SLUTT: Windows 7 vil snart ikke lenger motta viktige oppdateringer – da haster det for brukerne å oppdatere til et operativsystem som er støttet. Foto: Martin Kynningsrud Størbu Vis mer
Publisert

Er du en av dem som fortsatt har Windows 7 på PC-en din, haster det med å oppgradere til Windows 10. 14. januar 2020 avvikler Microsoft støtten for det aldrende operativsystemet og det vil ikke lenger motta sikkerhetsoppdateringer.

Det betyr at det fremover utgjør en stor risiko å bruke Windows 7, og disse PC-ene blir spesielt utsatt for angrep som virus, skadevare og løsepengevirus.

Som et ledd i å få brukene til å oppgradere fra Windows 7, vil Microsoft fra 15. januar «bombardere» brukerne med varsler som dekker hele skjermen og som opplyser om at PC-ens operativsystem ikke lenger støttes og at det ikke vil motta flere sikkerhets- og programvareoppdateringer og teknisk støtte.

«Microsoft anbefaler sterkt å bruke Windows 10 på en ny PC for de nyeste sikkerhetsfunksjonene og beskyttelse mot ondsinnet programvare», skriver selskapet i advarselen som du kan se under.

Over ti år gammelt

Windows 7 ble lansert i 2009, altså for 10 år siden, og har vært en stor suksess for Microsoft, som så langt ikke helt har klart å følge opp dette med de nyere utgavene. Windows 8 ble ikke den etterkommeren Microsoft hadde sett for seg, og ble blant annet sterk kritisert for sitt berøringsfokuserte brukergrensesnitt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer