Facebook Messenger-viruset

Nå herjer Facebook Messenger-viruset igjen - ikke klikk på lenka

Ny runde, og mange er dessverre ukritiske.

STYR UNNA: Får du en slik fra en Facebook-kontakt, er det bare å styre unna. I verste fall gir du uvedkommende tilgang til Facebook-kontoen din og får passordet endret. Foto: Pål Joakim Pollen
STYR UNNA: Får du en slik fra en Facebook-kontakt, er det bare å styre unna. I verste fall gir du uvedkommende tilgang til Facebook-kontoen din og får passordet endret. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Igjen herjer et hissig «Facebook-virus», og denne gangen er det en velkjent variant, som vi først omtalte i oktober i fjor. Bildet over fikk vi tilsendt av en av våre lesere den gang.

Det begynner med at du får tilsendt det som tilsynelatende er en YouTube-video fra en av Facebook-kontaktene dine (som har gått fem på), der navnet ditt er nevnt i teksten som følger med:

Det kan selvsagt være fristende å trykke for å se hva dette kan være, men det bør du la være.

For trykker du, kommer du til en side der du er nødt til å «logge på» med Facebook-kontoen din for å se «videoen».

Går du fem på der, spres lenka videre til dine venner, og ikke bare det – du har nettopp gitt fra deg innloggingsdetaljene til uvedkommende.

Endrer passordet

Vi har sett mange varianter av dette før, men en ting som gjør akkurat denne versjonen spesiell, er at rammede brukere fra New Zealand rapporterer om at de har fått Facebook-passordet sitt endret etter å ha gått fem på, ifølge australske Stuff.

Skulle det skje, er du nødt til å nullstille Facebook-passordet via Facebooks glemt passord-funksjon, slik at du kan verifisere din identitet via e-post, SMS eller lignende. Dernest bør du selvsagt bytte passord pronto.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer