Nå kan alle få seg .no

Ikke lenger bare for bedrifter.

HØRING: Fra januar til mars har forslaget om at privatpersoner skal kunne registrere .no-adresser vært ute til høring. Foto: Norid
HØRING: Fra januar til mars har forslaget om at privatpersoner skal kunne registrere .no-adresser vært ute til høring. Foto: Norid Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Frem til nå har det ikke vært mulig for privatpersoner i Norge å kjøpe .no-domener; de har kun vært tilgengelig for bedrifter.

Privatpersoner har kun hatt muligheten til å registrere adresse under priv.no, noe bare drøye 5.000 har gjort siden det ble mulig i 2011.

Ute på høring

I januar ble et forslag fra Norpol om å la privatpersoner registrere .no-domener lagt ut for høring. Høringsfristen gikk ut 11. mars, og denne uken ble det besluttet at det fra 17. juni i år blir mulig for privatpersoner å skaffe seg et .no-domene.

– Et norsk domenenavn er stabilt og blant de sikreste i verden, og vi er veldig glade for at vi nå kan utvide tilbudet til privatpersoner, sier Hege Ossletten, fungerende daglig leder i Norid på selskapets nettsider.

Les også: Pass deg for domenesvindlere

Fra 17. juni

Fra midnatt 17. juni kan alle som ønsker seg et .no-domene sende inn søknad til Norid.

Alle kan søke om hvilket som helst domenenavn, og søknadene går inn i en loddtrekning for å gjøre det rettferdig. Dog må domenenavnet ikke være i strid med norsk lov og heller ikke bryte med andres rettigheter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer