Nå kan alle gi ut bok

...og tjene penger på det.

Forfatterspire? Gi ut boka di - gratis.
Forfatterspire? Gi ut boka di - gratis. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Å gi ut bok har tradisjonelt vært veldig vanskelig for mannen i gata. Det går lettere hvis du har et kjent navn, men det er slett ikke sikkert at et forlag har lyst til å gi ut ditt verk, selv om du har brukt aldri så lang tid på det.

Her kommer nettjenesten Blurb inn i bildet. Her kan du nemlig lage din egen bok - med omslag og ark, altså. Du kan kjøpe utgaver selv (den perfekte gave?), men de gir deg også muligheten til å selge boka til andre. Prisen (og fortjenesten) bestemmer du helt selv.

Dermed kan bokdrømmen din bli en realitet. Sitter du med en god historie, en perm med bestemors ypperste oppskrifter, en samling knallgode bilder, ferdigheter nok til å lage en tegneseriebok eller en veldig god idé du tror folk ville ha betalt for, er det bare å sette i gang.

Slik selger du feriebildene

Eget program

For å lage en bok, laster du ned et eget program kalt Booksmart, som både fungerer på Windows og OSX. Programmet er gratis, nedlastingen er på 35MB og programmet kan brukes både for å sette inn bilder og tekst. Når du begynner på en bok kan du velge blant en god håndfull ulike visuelle stiler, og programmet integreres lett mot tjenester som Flickr og Photobucket, samt bildeprogrammer du måtte ha installert på maskinen, f.eks. Picasa eller iPhoto.

Slik ser Blurb-programvaren ut. Dette er Mac-versjonen.
Slik ser Blurb-programvaren ut. Dette er Mac-versjonen. Vis mer


Du kan formattere tekst som du vil, inkludert font, farge og plassering. Bilder legger du til via enkel dra-og-slipp. Du kan også legge til ornamenter og annet visuelt snacks for å piffe opp boka di.

Nå kan alle gi ut bok


Du velger selv hva slags innpakning boka skal være i - enten hardcover (med omslagspapir), softcover eller såkalt "Image wrap" (trykk rett på pappen). Du kan lage ulik layout til de ulike utgavene hvis du vil.

Tjen penger på kroppen din

Kjøp selv, eller selg til andre

Avhengig av hva slags type bok du vil ha og hvor mange du vil bestille, blir prisen deretter. Eksempelvis kan du få en 40-siders bok i 25x20cm-format, med hardcover for $30. Bestiller du 10 bøker får du 10% rabatt, og bestiller du 200 bøker får du 15% rabatt.

Du kan også gjøre boka di tilgjengelige for andre. Du bestemmer selv prisen, og alt utover Blurbs standardpriser havner rett i din egen lomme. Foruten at boka di havner i Blurbs egen bokhandel på nettet, kan du selvsagt også promotere den på andre måter. Her ser du et eksempel på hvordan en bok blir vist på Blurbs egne nettsider:

Nå kan alle gi ut bok


Det er gratis å registrere seg, gratis å lage bok og gratis å legge den ut for salg, så hva venter du på? Gå til http://www.blurb.com/ og sett i gang.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer