Nå kan alle gi ut bok

...og tjene penger på det.

Forfatterspire? Gi ut boka di - gratis.
Forfatterspire? Gi ut boka di - gratis. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Å gi ut bok har tradisjonelt vært veldig vanskelig for mannen i gata. Det går lettere hvis du har et kjent navn, men det er slett ikke sikkert at et forlag har lyst til å gi ut ditt verk, selv om du har brukt aldri så lang tid på det.

Her kommer nettjenesten Blurb inn i bildet. Her kan du nemlig lage din egen bok - med omslag og ark, altså. Du kan kjøpe utgaver selv (den perfekte gave?), men de gir deg også muligheten til å selge boka til andre. Prisen (og fortjenesten) bestemmer du helt selv.

Dermed kan bokdrømmen din bli en realitet. Sitter du med en god historie, en perm med bestemors ypperste oppskrifter, en samling knallgode bilder, ferdigheter nok til å lage en tegneseriebok eller en veldig god idé du tror folk ville ha betalt for, er det bare å sette i gang.

Slik selger du feriebildene

Eget program

For å lage en bok, laster du ned et eget program kalt Booksmart, som både fungerer på Windows og OSX. Programmet er gratis, nedlastingen er på 35MB og programmet kan brukes både for å sette inn bilder og tekst. Når du begynner på en bok kan du velge blant en god håndfull ulike visuelle stiler, og programmet integreres lett mot tjenester som Flickr og Photobucket, samt bildeprogrammer du måtte ha installert på maskinen, f.eks. Picasa eller iPhoto.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer