Nå kan alle teste iOS 10 og MacOS Sierra

Apple har åpnet offentlige betaversjoner.

NYE VERSJONER: Er du litt utålmodig, kan du være med å betateste de neste utgavene av iOS og MacOS allerede nå. Foto: APPLE
NYE VERSJONER: Er du litt utålmodig, kan du være med å betateste de neste utgavene av iOS og MacOS allerede nå. Foto: APPLE Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne høsten slipper Apple oppgraderinger både av iOS, MacOS, tvOS og WatchOS; altså operativsystemene som kjører på henholdsvis iPhone/iPad, Mac, Apple TV og Apple Watch.

Mens man tidligere måtte være registrert utvikler for å prøvekjøre disse betautgavene, som koster 99 dollar i året, åpnet Apple i fjor for at den gemene hop kunne være med på beta-testingen i forkant av iOS9-lanseringen.

Den bedriften gjentar de i år. Nå kan alle som vil registrere seg i betaprogrammet og dermed få prøve de neste utgavene av iOS og MacOS.

Men bør jeg gjøre det?

Godt spørsmål! En betaversjon er en ikke-ferdigstilt versjon, som betyr at det kan være både små og store feil i programvaren.

Det er nettopp derfor Apple lar alle som vil være med – jo flere som bruker betaversjonen og rapporterer inn feil, jo større sjanse er det for at det ikke vil være noen når disse produktene slippes for alle i ferdig versjon.

Feilene rapporterer du inn via en egen feedback-funksjon, som blir liggende i docken (den nederste linja) på Mac og på side nummer to på hjemskjermen i iOS.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer