Nå kan Chromecast styres med TV-fjernkontrollen

Ny oppdatering gir flere HDMI-CEC-funksjoner.

POPULÆR PINNE: Google Chromecast lar deg strømme innhold fra mobil, nettbrett og PC direkte til TV. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
POPULÆR PINNE: Google Chromecast lar deg strømme innhold fra mobil, nettbrett og PC direkte til TV. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Googles lille mediepinne Chromecast har vært svært populær her til lands.

Med en prislapp på 300 kroner stikker man Chromecast inn i en HDMI-port i TV-en, supplerer med strøm (gjerne via TV-ens USB-port om den har en) og deretter kan man «caste» både bilder, lyd og film fra mobiltelefoner, nettbrett og PC-er trådløst til TV-en. Sist nå er at også HBO får Chromecast-støtte.

TEST: Google Chromecast

Bedre HDMI-CEC-støtte

HDMI-CEC ble introdusert allerede med HDMI versjon 1.3, og gjør at du kan bruke TV-fjernkontrollen din til å styre tilkoblede enheter.

En annen fordel med HDMI-CEC er at TV-en automatisk kan hoppe over til riktig inngangskilde når du slår på kilden – altså at du for eksempel kan slå på spillkonsollen din, hvorpå TV-en også slår seg på, og det på riktig «kanal».

Sistnevnte er allerede mulig på Chromecast. Har du den plugget i en HDMI-port med støtte for HDMI-CEC (og aktivert det via TV-ens menyer), vil TV-en automatisk bytte til den aktuelle HDMI-inngangen om du caster innhold til Chromecast.

PS! Mange TV-produsenter har valgt å gi HDMI-CEC et annet navn. Eksempelvis kaller Sony det for Bravia Sync, Panasonic kaller det Viera Link og Samsung Anynet+.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer