Nå kan de titte så mye de vil

Smart teknologi hindrer spionering bak skulderen din.

Med dette installert, blir det umulig for andre å spionere på deg. Foto: colourbox.com
Med dette installert, blir det umulig for andre å spionere på deg. Foto: colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det kan være litt småekkelt når en kollega eller noen andre plutselig står bak deg i det du skriver på en e-post.

For - det ser jo unektelig litt dumt ut å kaste seg over windowstast-d (en av mange nyttige snarveier i Windows), men samtidig kan det være at innholdet er noe du helst skulle hatt for deg selv.

Oculis Labs har laget noe som kan vise seg å være riktig så smart. Løsningen er todelt; en kraftig sak for bedrifter og andre med mye penger på konto, men også en lettvektervariant som er beregnet på privatpersoner.

Slik lurer du passord-tyven

Utnytter webkameraet

La oss begynne med den versjonen som er myntet på deg og meg. PrivateEye er en løsning som utnytter webkameraet ditt på den måten at dersom du ser vekk fra skjermen, så gjøres bildet med en gang tåkete ("blurres") slik at det er umulig å se hva som står der.

I tillegg sørger ansiktsgjenkjenningsalgoritmen å varsle deg dersom den plutselig oppdager ansikt bak deg. Da spretter det opp et lite bilde av vedkommende, slik at du med en gang kan snu deg mot vedkommende og dermed gjøre skjermen uleselig.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer