Nå kan det bli slutt på gratis Spotify-strømming

Plateselskapene presser strømmetjenesten hardt.

MÅ BETALE? Hvis plateselskapene får det som de vil, kan det snart bli slutt på gratisstrømming fra Spotify.  Foto: KIRSTI ØSTVANG
MÅ BETALE? Hvis plateselskapene får det som de vil, kan det snart bli slutt på gratisstrømming fra Spotify. Foto: KIRSTI ØSTVANG Vis mer

Ifølge Rolling Stone begynner de store plateselskapene, blant dem Sony Music og Warner Music, å tvile sterkere og sterkere på om gratisstrømming er en holdbar foretningsmodell.

Tror ikke på freemium-modell

Nå melder Fincial Times at Universal er blant dem som har ytret en tvilende holdning, og selskapet skal være svært interessert i å få slutt på gratisstrømming fra Spotify.

I dag tilbyr tjenesten ubegrenset reklamebasert gratisstrømming på datamaskinen, mens mobilutgaven holder en del begrensninger - her fungerer Spotify mer som en shufflebasert radiotjeneste.

Universal mener - til tross for at det er begrensninger på gratisutgaven - at Spotify kun bør tilby strømming gjennom å betale for tjenesten. I dag koster det 99 kroner for abonnementet som gir ubegrenset strømming.

Slik fjernstyrer du Spotify

Kontrakten som pressmiddel

Universal mener at å utelukke gratisstrømming vil føre til flere betalende brukere, noe som igjen de tror skal bidra mer inntekt for både Spotify og musikkbransjen.

Plateselskapets holdning til freemium-modellen har vært kjent en stund, og forrige måned uttalte blant annet sjefen for selskapet følgende til Re / Code:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer