Nå kan du avsløre nettleverandøren din

Er BitTorrent så kjapt som det burde være?

Nå kan du avsløre nettleverandøren din
Publisert
Sist oppdatert

Flere nettleverandører verden om begrenser enkelte typer datatrafikk.

Spesielt har BitTorrent-relatert trafikk vært utsatt - den stadig populære fildelingsprotokollen står for en veldig stor andel av den totale trafikken på Internett, og hvis ikke nettleverandøren har kapasitet nok, er det mange som velger å strupe BitTorrent-trafikken for å få kapasitet nok til å selge produktet sitt til flere kunder.

Les mer om BitTorrent

Dette strider imidlertid mot konseptet Nettnøytralitet (Wikipedia), hvis tilhengere mener at nettleverandørene ikke bør ha lov til å begrense enkelte typer trafikk for å favorisere andre. Sommeren 2006 ble det for eksempel avslørt at NextGenTel begrenset båndbredden for de som brukte NRKs nett-TV (kilde), noe som ble rettet opp noen måneder senere.

Hvis du vil vite mer, kan du se denne videoen:

Sjekk din nettleverandør!

Google har nå lansert M-Lab, som består av flere nettjenester for å måle nettverkstrafikken. En av tjenesten heter Glasnost, og er laget for å gi deg mulighet til å teste om nettleverandøren din struper BitTorrent-trafikken.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer