Søke i NRK og TV2 Sumo på Apple TV

Nå kan du bruke stemmen om du vil se Snøfall

Universelt søk tilgjengelig også med norsk innhold.

NORSK INNHOLD: Nå kan du bruke Siri på Apple TV for å finne innhold fra NRK og TV2 Sumo, men helt hundre prosent er det ikke. Se video lenger ned i saken. Foto: Pål Joakim Pollen
NORSK INNHOLD: Nå kan du bruke Siri på Apple TV for å finne innhold fra NRK og TV2 Sumo, men helt hundre prosent er det ikke. Se video lenger ned i saken. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer
Publisert

På den siste utgaven av Apple TV, som kom for et drøyt år siden, har fjernkontrollen en innebygd mikrofon.

Det gjør at du kan holde en knapp nede og snakke til enheten, for eksempel om du er på jakt etter værmeldingen for i morgen, vil høre den siste Coldplay-plata eller er i humør for en morsom komedie.

NRK og TV2 Sumo lagt til

I den siste tvOS-oppdateringen som kom forleden dag, har universalsøket blitt utvidet til også å gjelde NRK og TV2 Sumo.

Det betyr med andre ord at også deres innhold er indeksert. Søker du etter «Modern Family» vil du nå både få treff fra Netflix og TV2 Sumo, for eksempel.

Ekstra kjekt er det dersom du søker etter en film som ligger i en av strømmetjenestene du abonnerer på, så du slipper å bruke penger på å leie den når du kunne ha sett den et annet sted.

Dog er det fremdeles ikke mulig å bruke Siri-søket til å finne innhold hos HBO eller Viaplay, for å nevne noen.

Vi har prøvd

I videoen under ser du hvordan det hele fortoner seg.

Som du vil se mot slutten, er det imidlertid ikke alt innhold som ser ut til å være indeksert. Vi fikk ikke frem siste episode av Farmen på TV2 Sumo; ei heller Skam fra NRK, selv om andre ting virker som det skal.

Vi tester det nye universelle søket med Siri på Apple TV, som også søker i arkivet hos NRK og TV2 Sumo. Vis mer

Foreløpig kan vi derfor ikke stole hundre prosent på dette søket, men når det funker er det selvsagt langt mer elegant enn å knotte inn bokstavene på skjermtastaturet.

LES OGSÅ:
Slik styrer du Apple TV med iPhone
Ti kjekke triks til deg med nye Apple TV

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer