Nå kan du droppe harddisken

Linux-aktør selger minneplugg med ferdig installert operativsystem og programmer.

Nå kan du droppe harddisken
Publisert
Sist oppdatert

Mandriva Linux er blant de aller mest populære Linux-variantene, og nå lanserer selskapet bak operativsystemet en spennende løsning.

Det du trenger

Mandriva Flash 2010 er navnet på en minneplugg som straks kommer i handelen. Den har en kapasitet på 8 GB, men det interessante er at den kommer med siste versjon av Mandriva Linux ferdig installert, med det meste av programmer du trenger i hverdagen.

Blant programmene som følger med finner du nettleseren Firefox, epostklienten Thunderbird, Skype, Google Toolbar og kontorpakken OpenOffie.org.

Selve operativsystemet og programmene beslaglegger 2 GB, og dermed har du 6 GB tilgjengelig til brukerfilene dine, inkludert dokumenter, bilder, videoer og musikk.

- Plugg den inn i hvilken som helst PC, start opp maskinen, og i løpet av sekunder er Mandriva Linux klar til å jobbe for deg, og la de lytte til musikk og surfe på nettet, uttaler selskapet i en pressemelding.

Det krever imidlertid at du har en PC av nyere årgang som er i stand til å starte fra en USB-stasjon. Det skal også være mulig å installere operativsystemet til harddisken, hvis du skulle ønske det.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.