Nå kan du droppe harddisken

Linux-aktør selger minneplugg med ferdig installert operativsystem og programmer.

Nå kan du droppe harddisken
Publisert
Sist oppdatert

Mandriva Linux er blant de aller mest populære Linux-variantene, og nå lanserer selskapet bak operativsystemet en spennende løsning.

Det du trenger

Mandriva Flash 2010 er navnet på en minneplugg som straks kommer i handelen. Den har en kapasitet på 8 GB, men det interessante er at den kommer med siste versjon av Mandriva Linux ferdig installert, med det meste av programmer du trenger i hverdagen.

Blant programmene som følger med finner du nettleseren Firefox, epostklienten Thunderbird, Skype, Google Toolbar og kontorpakken OpenOffie.org.

Selve operativsystemet og programmene beslaglegger 2 GB, og dermed har du 6 GB tilgjengelig til brukerfilene dine, inkludert dokumenter, bilder, videoer og musikk.

- Plugg den inn i hvilken som helst PC, start opp maskinen, og i løpet av sekunder er Mandriva Linux klar til å jobbe for deg, og la de lytte til musikk og surfe på nettet, uttaler selskapet i en pressemelding.

Det krever imidlertid at du har en PC av nyere årgang som er i stand til å starte fra en USB-stasjon. Det skal også være mulig å installere operativsystemet til harddisken, hvis du skulle ønske det.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer