Google Backup and Sync

Nå kan du fritt velge hvilke mapper som skal kopieres til nettskyen

Google slår i tillegg sammen tjenestene Disk og Foto.

SLÅR SAMMEN OG UTVIDER: Google Backup and Sync slår sammen tjenestene Disk og Foto, og utvider med ny funksjonalitet for sikkerhetskopiering. Skjermdump: Dinside
SLÅR SAMMEN OG UTVIDER: Google Backup and Sync slår sammen tjenestene Disk og Foto, og utvider med ny funksjonalitet for sikkerhetskopiering. Skjermdump: Dinside Vis mer
Publisert

Google gir deg 15 GB med gratis lagringsplass i nettskyen, gjennom tjenesten Google Disk (Drive). Bruker du en datamaskin, kan du laste ned et lite program som automatisk sørger for at innholdet i Google Disk-mappen på datamaskinen din synkroniseres med Google Disk-mappen din i nettskyen - og eventuelt andre datamaskiner du disponerer.

Denne funksjonaliteten får du også dersom du bruker Dropbox, OneDrive eller en av de mange andre konkurrentene.

Google har imidlertid en supplerende tjeneste, kalt Google Foto (Photos). Den sørger for å sikkerhetskopiere bilder fra datamaskinen, minnekort og mobiler - helt kostnadsfritt dersom du godtar at de aller mest høyoppløste bildene blir krympet noe - og at all aktiviteten din lagres hos Google.

Nå har selskapet lansert en ny tjeneste, Google Backup and Sync, der de slår sammen Foto og Disk, og introduserer en ren backup-funksjon i tillegg.

Slik fungerer det

Du vil fortsatt finne Google Disk-mappen på datamaskinen din, og den fungerer akkurat som før - og som beskrevet øverst i denne artikkelen. I tillegg kan du nå fritt velge andre mapper på datamaskinen din som du vil sikkerhetskopiere til nettskyen. I motsetning til Google Disk-mappen, er det snakk om ren sikkerhetskopiering av disse, ikke synkronisering.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer