TV-tilbud

Nå kan du gjøre TV-kupp

Fjorårets modeller er på vei ut, det kan du dra nytte av.

TV-TILBUD: De nye TV-ene er på vei inn i butikkhyllene og de gamle skal ut. Da kan du gjøre et kupp. Foto: Sergey Ryzhov/Shutterstock/NTB scanpix
TV-TILBUD: De nye TV-ene er på vei inn i butikkhyllene og de gamle skal ut. Da kan du gjøre et kupp. Foto: Sergey Ryzhov/Shutterstock/NTB scanpix Vis mer
Publisert

Under elektronikkmessen CES i Las Vegas i januar viste TV-produsentene frem sine nye produkter. Disse TV-ene er snart på vei inn i butikkene, mens fjorårsmodellene er på vei ut.

Butikkene ønsker dermed å bli kvitt beholdningen med fjorårsmodeller, noe som gjør dette til en ypperlig tid å kjøpe TV på. Det er jo ikke slik at 2018-TV-ene blir dårlige fordi det kommer nye modeller. Nei, du kan få svært mye for pengene hvis du kjøper en av TV-ene som nå er mye rimeligere enn de var da de kom.

Vi er selvsagt på pletten og har saumfart butikkene for å finne noen skikkelige gode tilbud vi anbefaler deg å vurdere når du skal kjøpe ny TV.

Fjorårets modeller

Et eksempel på et TV som har rast i pris den siste tiden, er 55-tommer store Samsung QE55 i Q6-serien. TV-en har variert litt pris den siste tiden, og senest forrige uke gikk den for 15.990 kroner i norske butikker. Nå finner du den til 7990 kroner - halv pris, det.

LG har faktisk en 65-tommers Smart-TV med 4K-oppløsning som er en tusenlapp rimeligere. Denne har blant annet tre HDMI-innganger, som bør dekke de flestes behov, og i tillegg optisk lyd ut for å koble til kringlydforsterkeren.

Hvis du er ute etter en virkelig god Smart-TV med 4K-oppløsning og HDR-teknologi, finner du Samsung QE65 i Q8-serien. I juli i fjor skulle Samsung ha 35.000 kroner for TV, men siden den tid har prisen sunket betraktelig.

Siden november har prisen ligget stabilt på 21.990 kroner, men nylig ble den redusert til 17.990 kroner.

Lar du deg friste av en TV med Ambilight-teknologi, TV-er fra Philips med integrerte LED-lys som lyser opp veggen med dynamiske farger, får du en 65-tommer med 4K-oppløsning og HDR10-teknologi til snaut 7000 kroner.

Her finner du også tre HDMI-innganger, optisk lyd ut, to USB-kontakter og hodetelefonutgang. Panelet er LCD og er LED-bakbelyst.

Prisen på TV-en har falt med 8000 kroner siden januar.

Om 55 og 65 tommer er litt smått, bør du kanskje opp til 75 tommer. Da kan vi anbefale å ta en titt på LGs UK6200 med et 4K-panel. Dette er nok en smart-TV, det skal godt gjøres å finne noe annet i dag, og modellen har støtte for apper som Netflix, Amazon Prime Video, Viaplay, YouTube og Spotify.

TV-en kobler du til Internett enten via WiFi eller med kabel til ruteren din.

Forrige måned kostet LG 75UK6200 21.990 kroner, nå kan du få den for 14.990 kroner på det rimeligste. Det er kun Elkjøp som fører denne modellen, men du får for øvrig får du 6500-utgaven til samme pris.

Prisen for TV-er med OLED-panel er fremdeles noen hakk høyere enn med dem. Hvis du ikke er avhengig av det nyeste av det nyeste, får du Sony Bravia på 55 tommer til en god pris. Siden juli i fjor har gjennomsnittsprisen ligget på snaut 24.000 kroner, men nå ser den ut til å ha stabillest seg på rundt 16.500 kroner.

I tillegg til et sprekt OLED-panel med 4K-oppløsning og HDR-teknologi, får du en TV med fire HDMI-innganger

Hva går du glipp av?

Så er det jo lett å spørre seg om du går glipp av noe teknologi og funksjoner hvis du kjøper en 2018-modell kontra en rykende fersk TV. Det kommer egentlig helt an på hva du er ute etter.

For eksempel fikk vi nylig en titt på Samsungs 2019-portefølje, og på den fronten kan vi rapportere at de kommende QLED-modellene har mye bedre kontrast og innsynsvinkel enn fjorårets.

Apple samarbeider med flere TV-produsenter om å gjøre iTunes tilgjengelig på smart-TV-er, samtidig som også AirPlay 2 er på vei. Heldigvis trenger du ikke årets modell for iTunes, appen kommer blant annet til Samsungs 2018-modeller, men AirPlay 2 støttes kun av årets modeller og blir tilgjengelig på blant annet TV-er fra LG og Samsung.

Det er dog verdt å merke seg at den nye HDMI-teknologien HDMI 2.1 kommer i år. Dette er en oppdatering av 2.0-standarden som ble sluppet for seks år siden, nemlig i 2013. I tillegg til å støtte høyere oppløsning, som ikke har noe å si siden begge standardene støtter 4K, har de også dynamisk HDR, eARC (enhanced ARC) og VRR (varierende bildefrekvens).

I denne artikkelen går vi i dybden på hva HDMI 2.1 betyr for TV-ene som kommer.

Bonustilbud

Vi tar med også med noen ekstra tips som ikke er TV-er, men smarttelefoner. Nylig ble Samsung Galaxy S10 og Huawei P30 Pro lansert, noe som selvsagt betyr at forgjengerne faller i pris.

Så vi kan jo gjenta det vi nevnte om TV-ene: er du ikke avhengig at det aller nyeste, får du mye for pengene ved å velge fjorårets modeller.

Galaxy S9 Plus er nede i 5500 kroner, for en drøy måned siden var lå prisen på 6000 kroner. S10 Plus koster til sammenlikning fra 10.000 kroner og oppover. Det er riktig nok med 128 GB lagringsplass.

Hva med Huawei P20 Pro? Her ligger prisen på rundt det samme som Galaxy S9 Plus, og den har for så vidt ligget og vaket rundt den summen i noen uker nå. Nykommeren P30 Pro ligger til knappe 9000 kroner.

Har du planer om å kjøpe ny TV i nærmeste fremtid?

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer