Chrome-nyheter

Nå kan du gruppere faner

Google med etterlengtet oppdatering.

LØSER DETTE: I den nyeste Chrome-versjonen kommer Google med en nyhet som skal sørge for at fane-overfloden blir mer håndterbar. Skjermbilde: Berit B. Njarga
LØSER DETTE: I den nyeste Chrome-versjonen kommer Google med en nyhet som skal sørge for at fane-overfloden blir mer håndterbar. Skjermbilde: Berit B. Njarga Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Google har lansert en ny versjon av Chrome med en kjekk nyhet for deg som «aldri» lukker faner (se nettleseren til kollega Berit i bildet over 😅).

Nå er det nemlig mulig å gruppere fanene slik at de blir enklere å håndtere, eller finne frem til. Så kan du ha en gruppe for nyheter, en annen for jobb, en tredje for shopping og så videre.

Det er mulig å utvide en gruppe dersom du vil ha tilgang til alle fanene, men så kan du også velge at kun gruppe-fanen skal vises, slik at det blir litt ryddigere i fanelinjen din.

I tillegg blir gruppene lagret slik at de dukker opp når du lukker og åpner Chrome igjen.

For å lage en gruppe, høyreklikker du på en fane og velger Legg fane til i en ny gruppe. Da velger du enten ny gruppe eller en eksisterende.

Nå kan du gruppere faner

Når du skal lage en ny gruppe, må du gi den et navn; og husk å velge farge også slik at den blir enda enklere å spotte på skjermen.

Nå kan du gruppere faner

Du kan enkelt flytte en gruppe i fanelinjen ved å ta tak i den og dra. Du kan også dra ut hele gruppen til et nytt vindu.

Raskere faner?

I tillegg til fane-gruppering, lover Google også at Chrome laster inn faner ti prosent raskere. Om det er merkbart, har vi ikke fått prøvd ennå.

Selskapet holder også på teste noe de kaller for «tab throttling», som skal gjøre at ikke-aktive faner bruker mindre ressurser, noe som forhåpentligvis vil føre til at ytelsen og batteritiden på den bærbare datamaskinen vil bli bedre.

Forhåndsvis faner

Hvis du har betaversjonen av Chrome installert, vil du snart kunne prøve såkalte «tab previews», altså fane-forhåndsvisninger, som gjør at du kan dra musepekeren over en fane for å for opp en liten forhåndsvisning av siden.

Dette vil gjøre det enklere om du har flere lignende faner oppe samtidig, så du slipper å trykke deg gjennom alle for å finne den du leter etter.

En lignende funksjon finnes visstnok i den norske nettleseren Vivaldi, skriver Gizmodo.

Rulles ut gradvis

For å få tilgang på de nye funksjonene må du ha oppdatert til nyeste versjon av Chrome. Google sier imidlertid at det kan ta litt tid før de er rullet ut til alle brukere. Forhåpentligvis ikke altfor lenge.

I et blogginnlegg skriver Google at det i den nye Chrome-versjonen er mulig å fylle ut PDF-filer og lagre direkte i nettleseren. Du kan til og med lukke filen og så fortsette å fylle ut der du slapp.

Du kan alltids laste ned betaversjonen av Chrome om du liker å få tidlig tilgang på nye funksjoner og funksjoner Google holder på å prøve ut.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer