Skru av lyden fra ett nettsted

Nå kan du kutte lyden per nettsted i Chrome

…og om du vil ha den gamle funksjonen tilbake, må du trikse litt.

RARE BLIKK? Hender det seg at PC-en din plutselig begynner å spille lyd, har Chrome en kjekk ny funksjon på lur. Foto: Shutterstock/NTB Scanpix
RARE BLIKK? Hender det seg at PC-en din plutselig begynner å spille lyd, har Chrome en kjekk ny funksjon på lur. Foto: Shutterstock/NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Lite er så irriterende når du surfer på nettet som når en av nettleserfanene plutselig begynner å spille av lyd (typisk video med lyd).

Det tar fort et par sekunder å identifisere synderen, og i løpet av de sekundene finner alle de andre i kontorlandskapet ut at du slett ikke jobber i Excel slik du burde.

Heldigvis viser de fleste nettlesere et høyttalerikon på fanen som spiller, og de har funksjoner for å slå av lyden. I Chrome har du hatt mulighet til å kutte lyden for den aktuelle fanen, men enkelte nettsteder synder stadig slik at du må passe på hver gang du åpner en nettside fra dem.

Kutt lyden på hele nettsteder

I den foreløpig siste Chrome-utgaven, versjon 64, har «kutt lyden for denne fanen»-valget blitt erstattet med «kutt lyden for nettsted».

Det får du frem om du høyreklikker på en fane:

Nå kan du kutte lyden per nettsted i Chrome

I vårt tilfelle åpnet vi en artikkel på CNet, og etter noen sekunder begynte det plutselig å snurre en video om kryptovaluta. Det er ikke første gang det skjer på CNet, for å si det sånn.

Trykker vi på «kutt lyden for nettsted», vil Chrome altså aldri spille av lyd fra det aktuelle nettstedet med mindre du skrur det på igjen, som du da finner på samme sted, men som da i stedet heter «slå på lyden for nettsted».

Savner du den gamle varianten?

Tidligere var det altså mulig å kutte lyden for den ene fanen, og ikke for hele nettstedet.

Via Chromes eksperimentelle innstillinger kan du slå på muligheten for å kutte lyden i en fane, snarere enn for et helt nettsted. Skjermbilde: Pål Joakim Pollen
Via Chromes eksperimentelle innstillinger kan du slå på muligheten for å kutte lyden i en fane, snarere enn for et helt nettsted. Skjermbilde: Pål Joakim Pollen Vis mer

Om du vil ha den gamle varienten, er det mulig å slå på via de eksperimentelle Chrome-innstillingene:

  1. Tast inn chrome://flags i adresselinja
  2. Trykk ctrl+f (cmd+f på Mac) og søk etter #enable-tab-audio-muting
  3. Velg enabled fra nedtrekkslisten

Etterpå må du starte Chrome på nytt.

Når du har slått på funksjonen, kan du trykke på dette ikonet for å kutte lyden.
Når du har slått på funksjonen, kan du trykke på dette ikonet for å kutte lyden. Vis mer

Nå kan du kutte lyden på en fane bare ved å trykke på høyttalerikonet. Og slå den på igjen ved å trykke en gang til.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer