Nå kan du laste ned den nye Messenger-appen til PC

Nå tilgjengelig for både PC og Mac.

MESSENGER: Windows og macOS har endelig fått en Messenger-app. Foto: Facebook
MESSENGER: Windows og macOS har endelig fått en Messenger-app. Foto: Facebook Vis mer
Publisert

Oppdatert 3. april: Facebook har offisielt lansert den nye Messenger-appen for Windows 10 og macOS. Du finner den i Microsoft Store og Mac App Store.

For snart nesten ett år siden annonserte Facebook at de jobber med en ny Messenger-app for PC, sammen med en oppdatert Facebook.com. Nye Facebook ble tilgjengelig forrige uke – slik aktiverer du den – og du kan omsider også laste ned den nye PC-appen.

Hvis du som mange andre bruker Facebook i hovedsak for å snakke med venner og familie på Messenger, er det vel like greit å bruke en app i stedet for å logge på nettsiden. Vi har brukt appen en stund nå, og må si den fungerer veldig bra.

Endelig ny app

Den forrige Messenger-appen til Windows 10 var såpass begrenset at det var bedre å bruke nettsiden, men den nye er så å si på høyde med appene for Android og iOS.

Appen har et oppdatert og moderne grensesnitt, og du kan selvsagt aktivere mørk modus hvis du foretrekker det. Du har også grå og høykontrast som to alternativer. Dette endrer du ved å trykke på profilbildet ditt øverst til venstre, velger Preferanser, deretter Utseende og så Tema.

Lys mot mørkt tema:

I samme meny kan du også velge farge på emotikonene.

Under preferanser kan du også justere varsler, samt sette aktiv-status. Hvis du ønsker rød prikk på Messenger-ikonet ved ny melding, men ikke bannervarsler i Windows, endrer du dette i PC-ens innstillinger under System Varslinger Messenger og fjerner haken for Vis varselbannere.

Enn så lenge kan du ikke svare direkte i varselbanneret.

Like bra som mobilappen

Appen har selvsagt støtte for både stemme- og videosamtaler, som du starter rett i chatten.

Rask tilgang til stemme- og videosamtaler og chatinnstillinger.
Rask tilgang til stemme- og videosamtaler og chatinnstillinger. Vis mer

I chatten kan du også endre chatfarge og -emoji, se bilder og videoer delt mellom personen(e), slå av varsler for personen eller gruppa, eller blokkere personen fra Messenger.

Akkurat som med mobilappen.

Facebook har ytterligere planer for Messenger-appen og planlegger blant annet støtte for flere kontoer, som er nyttig hvis dere er flere i husholdningen som bruker samme PC.

Den nye Messenger-appen for Windows 10 laster du ned i Microsoft Store.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer