Windows 10 May 2019 Update

Nå kan du oppdatere Windows 10

Ny storoppdatering tilgjengelig, men du kan gjøre lurt i å vente litt.

Orker du ikke å vente? Vi viser deg hvordan du oppdaterer til May 2019 Update som ble tilgjengelig denne uken. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Microsoft har offisielt sluppet våroppdateringen, kalt Windows 19 May 2019 Update, til Windows 10, som nå kan lastes ned av samtlige Windows 10-brukere. Blant nyhetene finner du et nytt lyst tema, du kan avinstallere flere Microsoft-apper og Emoji 12, i tillegg til en rekke andre nyheter og forbedringer under panseret.

En av de aller største nyhetene er at brukerne får mer kontroll over oppdateringene, slik at Windows 10 oppdaterer når deg passer deg, og ikke motsatt.

Testingen av oppdateringen startet i fjor høst, etter utrullingen av høstoppdateringen som viste seg å skape problemer for flere Windows 10-brukere. Dette er årsaken til at Microsoft har gjennomført grundigere og testinger av våroppdateringen 2019 som nå er tilgjengelig.

Samtidig betyr det at storoppdateringen ikke blir tilgjengelig automatisk for alle brukere med en gang. Microsoft vil overvåke utrullingen og samle inn data for å sørge for at prosessen blir mest mulig sømløs for alle brukere. Hvis det viser seg at May 2019 Update ikke fungerer bra på visse enheter, vil Microsoft blokkere oppdateringen til disse enhetene til problemene er løst.

Du må ikke vente

Windows 10-brukere som ikke ønsker å vente på at May 2019 Update skal bli automatisk tilgjengelig, kan laste ned oppdateringen ved å åpne innstillinger – Windows Update og trykke «Se etter oppdateringer», eventuelt laste ned oppdateringen på Microsofts nettsider.

Du kan også se videosnutten øverst for å se hvordan du oppdaterer Windows 10 manuelt.

Dog er det verdt å merke seg at personer som bruker en eldre utgave av Windows 10 som snart ikke støttes lenger, vil få oppdateringen automatisk. Årsaken er at Microsoft ønsker at disse enhetene skal være oppdaterte og støttet, forklarer Windows Central.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer