Windows 10 May 2021 Update

Nå kan du oppdatere Windows 10

Den første av årets to store oppdateringer er nå tilgjengelig.

WINDOWS 10 MAY UPDATE 2021: Nå er årets første Windows 10-oppdatering her. Foto: Martin Kynningsrud Størbu
WINDOWS 10 MAY UPDATE 2021: Nå er årets første Windows 10-oppdatering her. Foto: Martin Kynningsrud Størbu Vis mer
Publisert

Helt siden Windows 10 ble lansert i 2015 har Microsoft lagt seg på en halvårig oppdateringsfrekvens som betyr to store funksjonsoppdateringer i året – sikkerhets- og hasteoppdateringer kommer selvsagt utenom – og selskapet følger også tradisjonen i år.

Den første oppdateringen kommer på vårparten mens den andre slippes utpå høsten.

Vanligvis bruker Microsoft å rulle ut den største funksjonsoppdateringen om våren og en litt mindre nærmere juletider, men i år er det motsatt.

Den minst innholdsrike slippes først.

Windows 10 May 2021 Update

Våroppdateringen har Microsoft døpt beskrivende Windows 10 May 2021 Update, og selskapet har gått bort fra spesielle navn som «Creators Update» som ble brukt tidligere.

Nyhetene er like beskjedne som navnet på oppdateringen. Dette er de nye funksjonene i Windows 10 May 2021 Update:

  • Støtte for multikamera i Windows Hello, som gjør det mulig å sette det eksterne kameraet som standard når både det interne og eksterne kameraet støtter Windows Hello.
  • Ytelsesforbedringer til Windows Defender Application Guard
  • Oppdateringer til Windows Management Instrument (WMI) Group Policy (GPSVC) med ytelsesforbedringer for å støtte eksternt arbeid.

Som du kan se, er det ikke den store oppdateringen for vanlige forbrukere.

Slik installerer du maioppdateringen

Tradisjon tro ruller Microsoft oppdateringen ut i puljer, slik at ikke alle får den samtidig. Dette er for å sjekke om oppdateringen fungerer stabilt på et utvalg PC-er før den blir tilgjengelig for flere.

For å sjekke om Windows 10 May 2021 Update er klar for din(e) PC(-er) kan du åpne innstillinger, gå til Oppdatering og sikkerhet, deretter Windows Update og så søke etter nye oppdateringer.

Hvis den ikke er tilgjengelig i Windows Update, kan du installere den manuelt ved å laste ned Windows 10 Update Assistant ved å trykke Oppdater under Maioppdatering for Windows 10 på denne siden.

Ellers kan du velge å vente til Microsoft ruller den ut til din PC-modell som kan ta alt fra noen dager til et par måneder.

Sun Valley

Om du ble skuffet over innholdet i den første av årets to funksjonsoppdateringer til Windows 10, har du mer å se frem til i høst.

Microsoft jobber nemlig med en større oppdatering som inneholder store, visuelle endringer i Windows 10.

Sun Valley er kodenavnet på storoppdateringen som etter planen kommer senere i år, og inkluderer blant annet nye ikoner, avrundende hjørner, både i apper og kontekstmenyer, samt at både startmenyen og handlingssenteret blir oppdatert ytterligere.

Ifølge Windows Latest kan du forvente en «flytende» startmeny som ikke går i ett med oppgavelinja. Windows Central skriver dog at brukere kan velge hvilken de vil bruke under innstillinger.

I tweeten under kan du se hvordan flytende kontekstmenyer på oppgavelinja vil se ut.

Du kan også vente å se elementer fra Windows 10X, som trolig er lagt på hylla for godt, dryppe over til Windows 10. Blant annet vil handlingssenteret bli mer tilsvarende det vi så fra Windows 10X.

Det ser også ut til at berøringstastaturet får nye tilpasningsmuligheter, ifølge Windows Latest.

Mer får vi kanskje vite under Build-messa som avholdes denne uka.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer