Nå kan du passordbeskytte Netflix-kontoen din

Og bestemme hvilke serier barna ikke skal ha tilgang til.

PINKODELÅS: Netflix gjøre det mulig å låse profilen med en pinkode. Foto: Netflix
PINKODELÅS: Netflix gjøre det mulig å låse profilen med en pinkode. Foto: Netflix Vis mer
Publisert

Noe av det kjekkeste med Netflix er at du kan sette opp flere profiler i appen slik at serie- og TV-forslagene er individuelle og du slipper å se serier andre i husholdningen følger. Men hvem som helst i familien har frem til nå kunnet gå inn på din Netflix-profil og sjekket hva du ser på, men nå kan du sette en stopper for det.

Det kommer i form av to nyheter relatert til foreldrekontroll, som passer godt i en tid der mange foreldre er på hjemmekontor og barn er hjemme fra skolen.

Den ene nyheten er at du kan sette en pinkode på profilen din. Da kan du hindre at barna går inn på profilen din for å se på voksent innhold, eller sørge for at partneren din ikke kan se dine «skamfulle gleder» – for du er neppe alene om å ha det.

Ønsker du å aktivere pinkode kan du gjøre det ved å gå til Netflix.com, logge på, trykke på konto og deretter rulle ned til Profil og foreldrekontroll. Trykk på den profilen du ønsker skal ha lås og trykk deretter på Profillås.

Her må du taste inn kontopassord før du kan opprette enn pinlås på profilen.

Du kan aktivere pinkodelås på profilen din.
Du kan aktivere pinkodelås på profilen din. Vis mer

Sett innholdsbegrensninger

Den andre nyheten er at du kan fjerne individuelle serier og filmer som barneprofilen ikke skal ha tilgang til. Under Visningsbegrensninger i barneprofilen kan du bestemme anbefalt aldersgrense, men også velge hvilke filmer og serier som ikke skal vises på barneprofilen, uansett aldersgrense.

Du gjør det ved å begynne å skrive inn navnet på serien/filmen, velge riktig innhold og deretter trykke lagre.

Under barneprofilen kan du også se visningshistorikken til poden, under Strømmehistorikk, og også deaktivere automatisk avspilling av neste episode, under Innstillinger for avspilling.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer