Nå kan du prøve nye Facebook

Desktoputgaven får helt nytt design med nattmodus.

IKKE TIL Å KJENNE IGJEN: Den nye skrivebordsversjonen av Facebook ser relativt annerledes ut enn før. Skjermbilde: Kirsti Østvang
IKKE TIL Å KJENNE IGJEN: Den nye skrivebordsversjonen av Facebook ser relativt annerledes ut enn før. Skjermbilde: Kirsti Østvang Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

På sin utviklerkonferanse F8 i mai i fjor varslet Facebook et nytt design til skrivebordsutgaven, altså den du bruker i nettleseren på Mac-en eller PC-en.

Frem til nå har bare et lite utvalg brukere fått prøve det nye designet, men nå melder Facebook at alle skal få tilgang.

Slik bytter du

Inntil videre er det valgfritt å ta i bruk nye Facebook. Du kan bytte ved å gå til innstillingsmenyen og trykke på «Bytt til nye Facebook».

Det er enkelt å bytte tilbake til den gamle Facebook igjen fra samme meny om du ikke liker den nye.

Og fra de første reaksjonene vi har lest rundtom på nettet, kan det hende det er mange som ikke gjør det …

Mørk modus

Den nye skrivebordsversjoner minner om mobilutgaven og Facebook Messenger. Det har et enklere grensesnitt med færre kolonner, mer tomrom samt større fonter og ikoner. Ifølge TechCrunch laster også hovedsiden inn raskere.

I toppen er det en navigasjonsmeny hvor du får tilgang til ulike funksjoner som startsiden, Facebook Watch, Marketplace, grupper og spill.

En annen stor nyhet såkalt mørk modus - i dette tilfellet kalt nattmodus - som du kan skru på fra innstillingsmenyen. Det gjør at grensesnittet blir svart, noe som skal være mer behagelig for øynene, spesielt på kveldstid.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer