Nå kan du prøve nye Facebook

Desktoputgaven får helt nytt design med nattmodus.

IKKE TIL Å KJENNE IGJEN: Den nye skrivebordsversjonen av Facebook ser relativt annerledes ut enn før. Skjermbilde: Kirsti Østvang
IKKE TIL Å KJENNE IGJEN: Den nye skrivebordsversjonen av Facebook ser relativt annerledes ut enn før. Skjermbilde: Kirsti Østvang Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

På sin utviklerkonferanse F8 i mai i fjor varslet Facebook et nytt design til skrivebordsutgaven, altså den du bruker i nettleseren på Mac-en eller PC-en.

Frem til nå har bare et lite utvalg brukere fått prøve det nye designet, men nå melder Facebook at alle skal få tilgang.

Slik bytter du

Inntil videre er det valgfritt å ta i bruk nye Facebook. Du kan bytte ved å gå til innstillingsmenyen og trykke på «Bytt til nye Facebook».

Nå kan du prøve nye Facebook

Det er enkelt å bytte tilbake til den gamle Facebook igjen fra samme meny om du ikke liker den nye.

Og fra de første reaksjonene vi har lest rundtom på nettet, kan det hende det er mange som ikke gjør det …

Mørk modus

Den nye skrivebordsversjoner minner om mobilutgaven og Facebook Messenger. Det har et enklere grensesnitt med færre kolonner, mer tomrom samt større fonter og ikoner. Ifølge TechCrunch laster også hovedsiden inn raskere.

I toppen er det en navigasjonsmeny hvor du får tilgang til ulike funksjoner som startsiden, Facebook Watch, Marketplace, grupper og spill.

NY NAVIGASJONSMENY: Den nye skrivebordsversjonen har en navigasjonsmeny som minner om den i mobilappen. Skjermbilde: Kirsti Østvang
NY NAVIGASJONSMENY: Den nye skrivebordsversjonen har en navigasjonsmeny som minner om den i mobilappen. Skjermbilde: Kirsti Østvang Vis mer

En annen stor nyhet såkalt mørk modus - i dette tilfellet kalt nattmodus - som du kan skru på fra innstillingsmenyen. Det gjør at grensesnittet blir svart, noe som skal være mer behagelig for øynene, spesielt på kveldstid.

NATTMODUS: Er du lei av å stirre på hvit Facebook, kan du bytte til svart. Skjermbilde: Kirsti Østvang
NATTMODUS: Er du lei av å stirre på hvit Facebook, kan du bytte til svart. Skjermbilde: Kirsti Østvang Vis mer

Største redesign på flere år

Nå har vi bare prøvd det nye designet en liten stund, men det framstår som en relativt omveltende endring, for å si det forsiktig.

Vi tror mange vil få seg en overraskelse når de bytter.

Som The Verge skriver er det bare å stålsette seg på klager når dette blir en permanent endring.

Men - som vi alle husker, og antakelig har glemt, har Facebook gjort store forandringer før som mange har mislikt, men som man har vendt seg til etter en stund.

Det er likevel en del av Facebooks strategi de siste åra om å strømlinjeforme og forenkle tjenesten som etter hvert har vokst seg stor og tungrodd. Blant annet har de hatt ønske om å ha mindre fokus på nyhetsfeeden og mer fokus på grupper og arrangementer.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer