Nå kan du prøve Spartan

Nettleseren er med i den nye testutgaven av Windows 10.

NY NETTLESER: I Windows 10 blir Internet Explorer faset ut til fordel for Spartan, som blant annet lar deg tegne på nettsider. Foto: MICROSOFT
NY NETTLESER: I Windows 10 blir Internet Explorer faset ut til fordel for Spartan, som blant annet lar deg tegne på nettsider. Foto: MICROSOFT Vis mer

Microsoft har endelig fått på plass det som trolig er den mest omtalte og spennende nyheten i kommende Windows 10, nemlig nettleseren Spartan.

Spartan skal som kjent erstatte Internet Explorer, og i den nyeste preview-utgaven av OS-et, byggversjon 10049, er denne erstatningen gjennomført.

Nå er Spartan hovednettleser

Installerer du denne testutgaven av Windows 10, vil du oppdage at Spartan er valgt som hovednettleser.

Les også: Så kjapp er Microsofts nye nettleser, Spartan

Internet Explorer er fortsatt inkludert i denne testversjonen, men blir langt i fra markedsført noe særlig. Ikke så overraskende, vi vet jo fra før at Microsoft satser alle kortene på Spartan fremover.

Spartan består av en motor som er en modifisert utgave av IE-motoren Trident, og har blant annet et helt nytt grensesnitt.

Oppdatér nå

For å få tak i Spartan må du skaffe deg nyeste testutgaven, det gjør du enten ved å oppdatere din eksisterende utgave, eller registrere deg som en Windows Insider og laste ned siste testversjon av Windows 10.

Det aller meste skal fungere i denne versjonen av Spartan, men den har også noen foreløpige mangler. Nedlastingshåndteringen er fortsatt mangelfull, og utvidelsesfunksjonen er fortsatt under arbeid.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer