Nå kan du redde eldre PCer

Nye operativsystemer fra Microsoft har ganske solide muligheter for å gjenopprette data. Men sitter du på en Windows 98-maskin, har du et problem hvis det går galt. Det har et britisk firma løst.

Nå kan du redde eldre PCer
Publisert
Sist oppdatert

System Restore-funksjonaliteten, som er bygd inn i Windows XP lar deg gjenopprette systemet ditt til et tidligere tidspunkt, i tilfelle noe går galt. Operativsystemet lagrer automatisk et gjenopprettingspunkt når du installerer nye programmer, og du kan også opprette et slikt punkt selv når du vil.

Eldre operativtsystemer, som Windows 95 og 98, hadde ikke en slik mulighet. Windows Me hadde en begrenset System Restore-funksjon. Nå lanserer Waycam Technologies en løsning som også fungerer på de eldre Windows-versjonene.

Recovery Series, som programmet heter, lagrer alle endringer på et område på harddisken. Hvis det da skjer et kritisk feil, kan du rett og slett bare gå tilbake til den lagrede konfigurasjonen. Forskjellen fra System Restore som er bygd inn i Windows XP er at Recovery Series kan gjenopprette systemet selv etter et fatalt krasj. Programmet fungerer uavhengig av operativsystemet, og aktiveres før Windows har startet - slik at du kan reparere datamaskinen selv om operativsystemet er helt dødt.

Du kan finne mer informasjon, laste ned prøveversjon og bestille programmet på disse nettsidene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer