Slik får du tilgang til 280 tegn på Twitter

Nå kan du skrive dobbelt så lange tweets

Men det er ikke sikkert du bør.

PLASS TIL MER: Twitter har økt tegngrensen fra 140 til 280. Det gir mer plass til blant annet emojier, jubler britiske WWF. Foto: Kirsti Østvang
PLASS TIL MER: Twitter har økt tegngrensen fra 140 til 280. Det gir mer plass til blant annet emojier, jubler britiske WWF. Foto: Kirsti Østvang Vis mer
Publisert

Etter å ha gjennomført en testrunde med lengre meldinger på Twitter siden september, introduseres funksjonen nå til alle brukerne.

Det innebærer at den tradisjonelle 140-tegnsgrensen dobles til 280 tegn.

- Mer engasjement

Grunnen skal ifølge Twitter være at de så at brukere som skrev lengre meldinger fikk mer engasjement, flere likes, retweets og såkalte mentions, flere følgere og brukte mer tid på tjenesten, skriver selskapet i et blogginnlegg.

Da selskapet begynte å teste lengre meldinger, møtte de sterk motbør fra brukere som mente at det ville ødelegge hele poenget med tjenesten, altså det å kunne sende ut kjappe meldinger til andre, skriver Recode.

Kritikerne mente også det ville gjøre meldingene vanskeligere å lese.

Ifølge TechCrunch skal noen dessuten ha kritisert Twitter for å fokusere på en funksjon "ingen ønsket seg" fremfor å håndtere mer de mer alvorlige problemene som trakassering, som har vært mye i søkelyset i senere tid.

Men selv om man har hatt tilgang på 280 tegn, skal kun fem prosent av meldingene sendt ut av testgruppen gått utover de tradisjonelle 140 tegnene. Bare én prosent skal ha brukt alle 280 tegn.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer