Nå kan du snart fritt bruke strømmetjenester utenlands

Fra 1. august kan norske forbrukere benytte seg av strømmetjenester når de er i utlandet. NRK planlegger å følge etter i løpet av året.

STRØMMEDRØM: Fra 1. august kan du sitte på haciendaen i Spania og strømme innhold på mobilen, som om du befant deg i Norge. Foto: Gaute Beckett Holmslet
STRØMMEDRØM: Fra 1. august kan du sitte på haciendaen i Spania og strømme innhold på mobilen, som om du befant deg i Norge. Foto: Gaute Beckett Holmslet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mange strømmetjenester påvirkes i dag av hvilket land man oppholder seg i, men det er allerede slike tjenester som har tilpasset seg.

– Jeg mener det burde være en selvfølge at man kan bruke tjenester man har betalt for, også i utlandet. At den digitale revolusjonen innen innholdsformidling har hatt slike begrensninger, er ganske ironisk, sier Silje Hjemdal, som sitter i familie- og kulturkomiteen for Fremskrittspartiet.

Lovendringene har sitt utspring i EUs såkalte portabilitetsforordning, som fra i fjor gjaldt i alle medlemsstatene.

- Tilgjengelig allerede

Kulturdepartementet foreslo i fjor høst at dette skulle bli en del av norsk lov, og enkelte aktører var relativt raskt ute med å fjerne denne såkalte blokkeringen, deriblant TV2 og RiksTV.

Canal Digital var også raskt på banen med sine kanalpakker.

- Vi har jobbet med dette helt siden i fjor, og våre kunder har kunnet strømme kanalene de har abonnert på fra utlandet, en god stund allerede, sier PR-sjef i Canal Digital, Tormod Sandtrø, til Dinside.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer