OneDrive Filer ved behov:

Nå kan du spare masse diskplass i Windows 10

Slik fungerer en av de store nyhetene i Windows 10 Fall Creator's Update.

SPARER PLASS: Nå kan du få tilgang til mapper og filer som kun ligger lagret på nettet, direkte i Filutforsker. Skjermdump: Dinside
SPARER PLASS: Nå kan du få tilgang til mapper og filer som kun ligger lagret på nettet, direkte i Filutforsker. Skjermdump: Dinside Vis mer
Publisert

I disse dager rulles den tredje store oppdateringen til Windows 10 ut til millioner av PC-er verden over. Oppdateringen har fått navnet Creator's Fall Update, og inneholder en rekke nyheter og forbedringer.

Flytter filene ut på nettet

En av de aller største har fått navnet OneDrive Filer ved behov (Files on-demand). Den gjør det mulig å aksessere filer du kun har lagret på Internett gjennom nettskytjenesten OneDrive, direkte fra Filutforsker. Siden tilgangen skjer «on demand», lastes ikke filene ned før du åpner dem.

Lagrer du bilder, videoer, musikk og andre brukerfiler i OneDrive, kan du dermed klare deg med langt mindre lagringsplass lokalt enn tidligere.

Men vent: Dette er jo ingen nyhet, vil du kanskje innvende. Og det er korrekt. Allerede i Windows 8.1 introduserte Microsoft en lignende funksjon i SkyDrive, som var forløperen til OneDrive.

Funksjonen hadde imidlertid en del bugs, folk misforsto den og klaget over filer som ikke var tilgjengelig offline, og Microsoft tok den derfor bort i Windows 10 mens de jobbet med en mer stabil og mer intuitiv løsning. Det er denne som nå rulles ut til Windows 10-brukere.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer