Google Maps-funksjoner

Nå kan du tegne inn veier selv i Google Maps

Irritert deg over veier som mangler i karttjenesten? Nå kan du legge de til selv.

GOOGLE MAPS: Snart kan du selv legge til manglende veier samt justere, endre navnet eller slette veier med feil i Google Maps. Video: Google Maps Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Google Maps er en omfattende og funksjonsrik karttjeneste, men det er ikke alltid at kartdataene stemmer. Av og til mangler veier, mens andre ganger kan det være motsatt. Snart vil du få muligheten til å fikse opp i dette.

I ett blogginnlegg skriver Google at de oppdaterer karttjenesten slik at brukere kan legge til manglende veier samt justere, endre navnet eller slette veier med feil.

Tidligere har det bare vært mulig å feste en kartnål i Google Maps for å varsle tjenesten om feil som manglende veier, ifølge PC för Alla.

Riktignok er det ikke alt du kan endre på. Ifølge The Verge ønsker selskapet for eksemlel ikke at sykkelstier skal markeres som veier.

Google dobbeltsjekker

Ser du en vei som mangler på maps.google.com, skal det bare være å klikke på sidemenyen, gå til Rediger kartet og velge Vei som mangler. Så er det bokstavelig talt bare å rette (i) vei.

For sikkerhets skyld kommer Google til å gjennomgå endringene dine for å sørge for at de er helt korrekte. Det vil ta omlag sju dager å verifisere.

Den nye redigeringsfunksjonen komme til å bli rullet ut i over 80 land i løpet av de neste månedene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer