DJI Goggles – VR-briller til drone

Nå kan du titte deg rundt og se det dronen ser

…eller styre drona ved å vri på hodet.

SE ALT: DJI har lansert Goggles, en VR-brille som gjør at du kan se direkte video fra kameraet i dronen. Foto: DJI
SE ALT: DJI har lansert Goggles, en VR-brille som gjør at du kan se direkte video fra kameraet i dronen. Foto: DJI Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Kinesiske DJI har festet et godt grep på dronemarkedet de siste årene, med droner som Phantom 4 og Mavic Pro.

Nå har selskapet lansert DJI Goggles; en slags VR-brille du kan bruke mens du flyr. Goggles er kompatibel med de nevnte dronene, samt Inspire-serien, som brått koster langt mer.

Styr med hodet

Brillene kan du bruke på flere måter; endre retning på dronen ved å snu på hodet, eller styre kameraet uavhengig av dronens retning. Altså kan du titte deg rundt mens du fortsatt bruker spakene på fjernkontrollen til å fly.

Via en styreflate og knapper på siden av hodesettet, har du også mulighet til å interagere med dronen utover det å bevege hodet. Eksempelvis kan du bruke TapFly-modusen der du ser på et punkt og trykker på en knapp på brillen for at dronen skal fly akkurat dit du ser.

Lav forsinkelse

Dronene fra DJI har lenge vært imponerende med tanke på rekkevidde, der man kan se levende bilder fra kameraet i dronen selv om den er langt, langt unna.

Oppgitt forsinkelse på bildet som leveres til Goggles skal være helt ned til 110 ms (0,11 sekunder) dersom du bruker en Mavic Pro; og det er også den eneste av DJIs droner som lar deg bruke Goggles helt trådløst – uten kabel til fjernkontrollen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer