Playstation 4 får støtte for ekstern harddisk

Nå kan du utvide lagringsplassen på PS4

Her er nyhetene i den nye oppdateringen, som kom torsdag.

NY OPPDATERING: I den nye 4.50-oppdateringen til PlayStation 4, får konsollen støtte for ekstern lagring og 3D-filmer via Playstation VR. Foto: Oliver Berg / AFP / NTB Scanpix
NY OPPDATERING: I den nye 4.50-oppdateringen til PlayStation 4, får konsollen støtte for ekstern lagring og 3D-filmer via Playstation VR. Foto: Oliver Berg / AFP / NTB Scanpix Vis mer
Publisert

En utfordring mange PlayStation 4-eiere har, er at det fort kan gå tomt for ledig plass på harddisken.

For der konsollene selges i 500 GB- og 1 TB-versjoner, kan hvert spill man kjøper ofte ta flere titalls gigabyte med lagringsplass.

På undertegnedes konsoll tar for eksempel Grand Theft Auto V rundt 70 GB av lagringsplassen. Å laste ned Fifa 17 legger beslag på 44 GB, ifølge beskrivelsen i PSN-butikken.

Riktignok er det mulig å bytte ut den medfølgende harddisken med en annen, men i den nye oppdateringen av systemprogramvaren (versjon 4.50), har Sony endelig fått på plass støtte for ekstern lagringsplass.

Sony sender i dag ut den omtalte oppdateringen til alle PS4-eiere i Europa.

Inntil 8 TB

Erkerivalen Xbox One fra Microsoft lenge har hatt støtte for ekstern lagring, så Sony er ikke akkurat tidlig ute her, men likefullt er det gledelige nyheter for PS4-eiere.

KOMMER: Snart blir det mulig for PS4-eiere å flytte spill til en ekstern harddisk. Foto: Sony
KOMMER: Snart blir det mulig for PS4-eiere å flytte spill til en ekstern harddisk. Foto: Sony Vis mer

I blogginnlegget om denne oppdateringen, sier Sony at den eksterne harddisken kan være opptil 8 TB av størrelse, som burde være nok for de fleste. Den må dessuten støtte USB 3.0.

Tar vi en titt på Prisjakt, ser vi at man i disse dager får eksterne harddisker på 4 TB til rundt tusenlappen.

Brukerfiler vil fortsatt bli lagret på den interne harddisken, mens spill og apper kan flyttes over på den eksterne enheten.

VR-støtte for 3D-Blu-ray

En annen stor nyhet gjelder dem som har skaffet seg PlayStation VR. Oppdateringen gjør nemlig at man kan se Blu-ray-filmer i 3D via VR-hodesettet; altså der høyre og venstre øye ser ulike bilder for å skape en 3D-effekt; såkalt stereoskopisk 3D.

Har du en håndfull 3D-filmer liggende, kan det være svært velkomment. Nå er det nemlig ingen av de store TV-produsentene som lager 3D-TV-er lenger.

Slik er den nye oppdateringen
Sony har 9. mars sendt ut oppdateringen til alle brukere. Vi har allerede fått den, og her er noen flere av høydepunktene i oppdateringen:

  • Hurtigmenyen har blitt mer brukervennlig og alle varsler samles i én visning
  • Når du bruker avstandsspill via en Xperia-telefon, Windows eller Mac, kan du bruke enhetens mikrofon for å snakke med de du spiller mot.
  • Skjermbilder kan brukes som bakgrunn på hjemskjermen.
  • Du kan dele skjermbilder og animerte gif-bilder direkte i aktiviteter, tagge spill og medspillere og også dele animasjonene i sosiale medier.
  • Du vises nå som pålogget fra mobil dersom du bruker PlayStation-appen på mobilen slik at andre kan sende deg melding selv om du ikke er ved konsollen.
  • Bildekvaliteten i filmmodus på PlayStation VR er blitt forbedret.
KOM I DAG: Vi har nettopp fått oppdateringen til versjon 4.50 – det har sikkert du også. Foto: Pål Joakim Pollen
KOM I DAG: Vi har nettopp fått oppdateringen til versjon 4.50 – det har sikkert du også. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer