Nå kan du være anonym i Googles kartjeneste

Brukerne skal få større kontroll over egne data, opplyser IT-giganten.

GÅ INKOGNITO: Snart kan du surfe skjult i kart-appen til Google. Foto: Terje Bendiksby/NTB Scanpix.
GÅ INKOGNITO: Snart kan du surfe skjult i kart-appen til Google. Foto: Terje Bendiksby/NTB Scanpix. Vis mer
Publisert

Bruk av stemmen til å slette data og skjult modus i kartet, er noen av endringene Google nå lanserer. Når du slår på inkognitomodus i kart-appen, blir ikke aktiviteten lagret, opplyser Google i en bloggpost.

Google bruker vanligvis denne informasjonen for å tilpasse kartopplevelsen din.

– Du kan enkelt slå på inkognitomodus ved å velge den fra menyen som vises når du trykker på profilbildet ditt. Du kan når som helst slå det av for å gå tilbake til en personlig opplevelse med restaurantanbefalinger, informasjon om pendlingen og andre skreddersydde funksjoner til deg, heter det i innlegget.

To nye funksjoner

Inkognitomodus ble lansert i nettleseren Chrome i 2008. Modusen ble gjort tilgjengelig i YouTube tidligere i år, og blir nå å finne i Maps.

Funksjonen blir tilgjengelig for Android denne måneden og for iOS-brukere senere.

I tillegg blir autoslettingen av data i YouTube utvidet, opplyser teknologiselskapet.

Google-brukerne får også mulighet til å slette såkalt Assistant-data ved å bruke stemmen og si for eksempel «OK Google, slett alt jeg sa i forrige uke». Denne funksjonen kommer på engelsk neste uke, og blir tilgjengelig på norsk i november.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer