UE Boom og Megaboom-oppdatering

Nå kan over 50 høyttalere spille akkurat samme lyd

Forsinket funksjon lanseres i dag.

SPILLER SAMMEN: Nå, halvannet år etter den først ble annonsert, har Logitech sluppet oppdateringen som lar deg spille samme lyd fra over 50 høyttalere samtidig. Foto: Pål Joakim Pollen
SPILLER SAMMEN: Nå, halvannet år etter den først ble annonsert, har Logitech sluppet oppdateringen som lar deg spille samme lyd fra over 50 høyttalere samtidig. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer
Publisert

I januar 2015 skrev vi om en ny funksjon Logitech var i ferd med å lansere til sine Ultimate Ears-høyttalere; nemlig at man kunne pare flere enn to høyttalere og dermed spille musikk fra inntil ti høyttalere samtidig.

– Det ble ikke bra nok, og vi ville ikke slippe en funksjon som ikke virket 100 prosent, forteller John Svärling i Ultimate Ears, til Dinside.

Halvannet år har gått, og først i dag ser oppdateringen dagens lys. Den gjelder for modellene UE Boom, UE Boom 2 og UE Megaboom, men ikke for UE Roll, som har for svak sender til å være med på moroa.

– En kollega klarte 124

Vi fikk besøk av Ultimate Ears' utsendte i våre redaksjonslokaler, og i trillekofferten tok han opp ikke mindre enn 25 høyttalere.

Via appen kunne han så bare dra inn alle høyttalerne han ville ha med på leken, og i løpet av kort tid hadde vi lyd fra alle kanter av møterommet.

25: Her er 25 høyttalere knyttet sammen. Hver høyttaler er merket med fargen, og de grå hjulene er høyttalere som nettopp er blitt dratt inn og som straks blir med å spille. Foto: Pål Joakim Pollen
25: Her er 25 høyttalere knyttet sammen. Hver høyttaler er merket med fargen, og de grå hjulene er høyttalere som nettopp er blitt dratt inn og som straks blir med å spille. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer

Da vi spurte om det var en reell maksgrense på antall høyttalere enn de oppgitte «over 50», fikk vi høre at en kollega av Svärling hadde klart å spille fra 124 høyttalere samtidig.

Med oppgitt rekkevidde på 30 meter (som da vil være maks avstand mellom to høyttalere under optimale forhold), betyr det at du kan dekke et ganske stort område, gitt at du kjenner mange med en av de nevnte høyttalerne. De færreste vil nok gå til anskaffelse av et par dusin slike høyttalere selv.

Har fått flere oppdateringer

Dette er ikke den første oppdateringen fra Logitech til UE-serien. Siden vi testet både Boom og Megaboom har det blant annet kommet mulighet for å styre avspillingen ved å kakke på toppen av høyttaleren.

Har du en slik høyttaler, kan den oppdateres ved å laste ned den siste versjonen av appen fra App Store eller Google Play, for deretter å gjennomføre en firmware-oppdatering av høyttaleren.

LES OGSÅ:
Sonys nye støydempere får terningkast seks
Test av treningsørepropper med og uten tråd
Beoplay A1 kan spille musikk i ett døgn

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer