Manta5 Hydrofoil eBike

Nå kan øyboere sykle til jobben på fastlandet

Er dette løsningen på fergetrøbbel og bompenger?

ELSYKKEL TIL SJØS: Lei av endeløse fergekøer, høye billettpriser og utsatte broplaner? Her er kanskje innretningen du ser etter. Eller? (Video: Manta5/Dinside) Vis mer
Publisert

LAS VEGAS, DINSIDE: Det er ikke alle av oss som kan sykle til jobben, enten vi ønsker det eller ikke. Noen av oss bor så langt unna kontoret at det ville gått en halv dag å sykle til og fra, selv med elsykkel, andre bor på en øy eller på andre siden av fjorden og er avhengig av båt eller ferge for å komme seg på jobb.

Eller - er de egentlig det? Under årets CES-messe i Las Vegas var vi vitne til en farkost vi ikke har sett maken til tidligere. Ved første øyekast kunne den kanskje minne om en mellomting mellom sykkel og fly, med sitt sykkelstyre og pedaler - kombinert med «vinger» både foran og bak.

Sykler på vannet

Nei, Manta5 Hydrofoil eBike - som innretningen heter, er et sammenleggbart, pedalbasert framkomstmiddel beregnet til bruk på vann, den første i sitt slag, ifølge den newzealandske produsenten.

Du sitter på den, holder i styret og tråkker som om det var en sykkel, men hjulene er byttet ut med propell og to vinger, med spenn på henholdsvis 2 og 1,2 meter. Førstnevnte sørger for framdrift, vingene holder farkosten stabil i overflaten. Helt fremst sitter en styreenhet som gjør at du kan svinge med styret, som på hvilken som helst sykkel.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer