Nå kan PC-en oppgraderes billig

Alt du trenger på én brikke.

Nå kan PC-en oppgraderes billig
Publisert
Sist oppdatert

Prosessorgiganten Intel er overlegen konkurrenten AMD når det kommer til markedsandeler, men det betyr ikke at Intel alltid er det smarteste valget når du skal bygge ny PC eller oppgradere din gamle.

For på ett punkt er AMD fullstendig overlegne for øyeblikket: Den integrerte grafikkbrikken - som er integrert på prosessoren, er ofte flere ganger raskere enn tilsvarende fra Intel.

Les også: Ny generasjon APU fra AMD - "Trinity"

Nytt flaggskip

Nylig slapp AMD sitt nye flaggskip for stasjonærmarkedet, den firekjernede AMD A10-5800K med integrert Radeon HD 7660D-grafikk. De første testene som er publisert de siste dagene viser en grafikkytelse som gjør det problemfritt å spille avanserte 3D-spill med moderate innstillinger. Dermed slipper de fleste å installere et eget grafikkort i PC-en.

Og testene er enige om én ting til: AMD har ingenting å stille opp med lenger mot de raskeste Intel-prosessorene, når det kommer til generell ytelse.

A10-5800K yter nemlig ganske midt på treet, og tilsvarer i stor grad Intel Core i3-3220. Dette er en prosessor fra Ivy Bridge-generasjonen som ble sluppet i sommer, men amerikanske Techspot avslører at grafikkytelsen i spill ofte bare er 1/3 av hva du får fra AMD A10-5800K.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer