Apple TV-oppdatering gir norsk Siri

Nå kan vi endelig snakke norsk til nye Apple TV

Her er noe av det du kan si i mikrofonen.

NÅ VIRKER DEN: Med den siste oppdateringen av Apple TV, kan du bruke Siri-stemmesøket også på norsk. Foto: Pål Joakim Pollen
NÅ VIRKER DEN: Med den siste oppdateringen av Apple TV, kan du bruke Siri-stemmesøket også på norsk. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer
Publisert

Den foreløpig siste generasjonen av Apple TV ble sluppet før jul i 2015. Blant nyhetene i forhold til tidligere generasjoner var blant muligheten for å laste ned apper, en mer moderne fjernkontroll og muligheten til å bruke stemmen for å navigere på TV-en.

For oss nordmenn har det imidlertid vært dårlig med Siri-støtte på norsk, selv om det har vært mulig å snakke norsk med henne på iPhone siden iOS9-lanseringen i fjor høst.

Oppdateringer både her og der

Denne måneden oppdaterer Apple programvaren på nært sagt alle dingsene sine. iOS 10 ble nylig sluppet, Apple Watch-operativsystemet har blitt oppgradert, MacOS Sierra står for tur på datamaskinene og også Apple TV har mottatt en oppdatering denne uka.

Om du ikke har oppdatert ennå, finner du den under innstillinger, system og programvareoppdatering.

Nytt i tvOS

tvOS er altså navnet på operativsystemet som kjører på Apple TV, og i den nye versjonen er det flere nyheter:

Dark mode, altså muligheten til å gjøre brukergrensesnittet mørkt slik det var på tidligere Apple TV-modeller.Automatiske app-nedlastinger. Velger du å aktivere dette, lastes såkalte universalapper (altså apper som fungerer på ulike typer enheter) ned til Apple TV så fort du kjøper dem på en annen enhet.Bildeprogrammet er oppdatert slik at det gjenspeiler funksjonaliteten i iOS10, der du kan se automatisk grupperte bilder i såkalte «minner».Ny Apple Music-app, blant annet med en ny oppdag-funksjon

Men kanskje det beste for oss nordmenn, er at Siri nå fungerer på norsk. Du aktiverer funksjonen under innstillinger, generelt, Siri.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer