Nå kjøper vi PC-er igjen

Nettbrett-salget har stoppet kraftig opp, og ryktene om PC-ens død er betydelig overdrevet.

BLIR MER POPULÆRT: På årets IFA-messe i Berlin florerte det av hybridprodukter, PC-er som også kan brukes som nettbrett. Og de er penere, tynnere og bedre enn noensinne. Her er Lenovos nye Flex 2 avbildet. Foto: KIRSTI ØSTVANG
BLIR MER POPULÆRT: På årets IFA-messe i Berlin florerte det av hybridprodukter, PC-er som også kan brukes som nettbrett. Og de er penere, tynnere og bedre enn noensinne. Her er Lenovos nye Flex 2 avbildet. Foto: KIRSTI ØSTVANG Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

PC-ens død har blitt spådd i årevis. Inntoget av smarttelefonen, for å ikke snakke om nettbrettet, har fått salget av datamaskiner til å stupe.

Interessen for nettbrett har hatt en bratt kurve oppover helt siden Apple lanserte sin første iPad i 2010.

Da Elektronikkbransjen la frem salgstall for 2013 tidligere i år, kunne organisasjonene fortelle at nettbrettsalget her til lands var nesten doblet fra året før, mens salget av PC-er gikk ned med 16,4 prosent.

Les også: Tragiske PC-salgstall

Festen er over

Nye tall fra norske elektronikkkjeder tyder på at nettbrett-festen nå er over.

I skolestartperioden fra august til september opplevde Elkjøp en nedgang i nettbrett-salget på 15 prosent sammenlignet med samme periode i fjor. Samtidig steg PC-salget med 20 prosent.

Og de er ikke alene:

For hos Komplett er trenden den samme. De har hatt en vekst i PC-salget på 20 prosent i tredje kvartal i år, målt mot samme kvartal i fjor. Og i samme periode hadde nettbrettsalget en flat utvikling.

Nådd toppen

- Vi tror definitivt at nettbrettet har nådd toppen. Det er en ekstremt moden produktgruppe, med den raskeste nedgangen vi noensinne har sett i elektronikkens historie, sier Erik Rosenlind, innkjøpssjef for data i Elkjøp til Dinside.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer