Nå kommer berørings-PC-ene

De har blitt lansert mange ganger, men aldri blitt noen suksess. Det kommer til å endre seg nå, spår mange.

Nå kommer berørings-PC-ene
Publisert
Sist oppdatert

Hvordan en PC skal se ut og hvordan man bruker den er til en hver tid begrenset av flere ting. De tekniske forutsetningene er selvesagt helt grunnleggende, men også fantasien og forståelsen spiller store roller.

Talestyring trekkes stadig fram som noe som skal få en viktig plass, men hittill er det ingen suksess. For de fleste av oss er det meningsløst å snakke til en maskin, og en arbeidsplass hvor alle snakker til PCen sin er jo en stor vits. For spesialtilpasset bruk for handikappede er saken en helt annen. Der kan det være et fantastisk hjelpemiddel.

Tolking av håndskrift har også vært tilgjengelig i mange sammenhenger, men å bruke en penn og å måtte lære seg å skrive bokstavene på nytt, i tillegg til mange nye kommandotegn, har heller aldri blitt noen suksess.

Så har vi berøringsskjermer. Dette er heller ikke noe nytt, vi har støtt på slike i mange år, men da i svært kjedelige sammenhenger. Vi snakker om informasjons-kjosker og forskjellige typer automater. I dag brukes jo en enkel form for berørings-teknologi både på flyplasser til selvbetjent innsjekking og til billettautomater på tog og annen kollektivtransport.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer