Nå kommer berøringsskjermene

Du trenger ikke lenger kjøpe ny maskin for å kunne styre den med fingrene.

Nå kommer berøringsskjermene
Publisert
Sist oppdatert

Etter at Apple viste verden hvordan berøringsstyring kan fungere til det meste, har denne teknikken blitt et satsningsområde for hele bransjen. Alle typer maskiner finnes nå med berøringsskjerm, bortsett fra de stasjonære. Men nå får de også være med på leken: Samsung lanserer en 24-tommers PC-skjerm med berøringsstyring.

Berøringsskjermen

Skjermen heter SC770 og er naturlig nok optimalisert for bruk med Windows 8. Alle gester og fingerbevegelser med opp til ti fingre samtidig lar deg utføre alle operasjoner operativsystemet og nye apper kan by på.

Selve skjermen har et HD MVA-panel med oppløsning på 1920x1080 og stor betraktningsvinkel på 178 grader, altså på linje med IPS-paneler. Kontrasten er også svært høy, hele 5000:1 mens lysstyrken er på 250 cd/m2. Responstiden er oppgitt til 5 ms (GTG).

Skjermen kobles til med HDMI og har også USB-hub. 2x3 watts intern forsterker med tilhørende innebygde høyttalere er også med.

Et kritisk punkt for berøringsskjermer er hvilken vinkel de kan plasseres i. Hvis en slik skjerm står i samme posisjon som en vanlig PC-skjerm blir det svært slitsomt å betjene den med armene strukket framover.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer