HDMI 2.1:

Nå kommer de første TV-ene med HDMI 2.1

Her er alt du må vite om den nye standarden.

NY STANDARD: Nå kommer de første TV-ene med HDMI 2.1-porter, som støtter langt høyere oppløsninger og bildefrekvenser. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix
NY STANDARD: Nå kommer de første TV-ene med HDMI 2.1-porter, som støtter langt høyere oppløsninger og bildefrekvenser. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Tidligere denne måneden gikk den årlige CES-messen av stabelen, og der var det som vanlig flere nyheter på TV-fronten.

Blant annet var det flere TV-produsenter som annonserte at de ville støtte Apples Airplay 2-teknologi direkte på TV-en, Samsung viste frem sin MicroLED-teknologi, og LG imponerte med en TV som kan rulles sammen når den ikke er i bruk.

Men en ting som ikke fikk like mye oppmerksomhet, var at flere av de nye TV-ene nå kommer med nye HDMI-porter, som støtter HDMI versjon 2.1, altså en oppgradering av 2.0-standarden fra 2013.

Tillater skyhøy oppløsning

Der HDMI 2.0 kan skilte med 18 Gbps (gigabit per sekund) overføringshastighet, kan versjon 2.1 overføre hele 48 Gbps, altså nesten tre ganger så mye data.

Det muliggjør høyere oppløsninger – helt opp til 10K, og det med 120Hz bildefrekvens.

Mer aktuelt i første omgang er nok 8K-oppløsningen, der de første TV-ene allerede har ankommet butikkene, som kan gjengis med samme bildefrekvens. Ifølge Techradar vil den statlige TV-kanalen i Japan, NHK, sikte seg inn på å sende Tokyo-OL neste år i 8K/120Hz.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer