Den nye Microsoft Surface-serien

Nå kommer de nye Microsoft-maskinene til Norge

Lanseres i februar.

SURFACE: Snart blir Surface Pro 6, Surface Laptop 2 og Surface Studio 2 tilgjengelig i Norge. Foto: Microsoft.
SURFACE: Snart blir Surface Pro 6, Surface Laptop 2 og Surface Studio 2 tilgjengelig i Norge. Foto: Microsoft. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

For ganske nøyaktig tre måneder siden introduserte Microsoft tre nye Surface-enheter, som i første runde ikke ble tilgjengelig for norske forbrukere. Ettersom Microsoft tidligere har omtalt Norge som et «First Wave»-land, det vil si markedene som får produktene først, var det en overraskelse at Surface Pro 6, Surface Laptop 2 og Surface Studio 2 ikke ble umiddelbart tilgjengelig her til lands.

Snart er ventetiden omsider over, for i dag annonserte Microsoft Norge at trioen med Surface-enheter blir tilgjengelig i norske butikker 7. februar.

Surface Pro 6

Den sjette utgaven av Microsofts hybrid-PC er utstyrt med en åttende generasjons Intel Core-prosessor og er ifølge selskapet 67 prosent raskere enn forgjengeren.

Nettbrettet kan leveres med opptil 16 GB RAM og SSD på inntil 1 terabyte. Skjermen er på 12,3 tommer og skal ha forbedret kontrast enn sist. Batteritiden er oppgitt til 14,5 timer med variert bruk. Surface Pro 6 kommer fortsatt med en USB-port, en microSD-kortleser, hodetelefonutgang og ladeport. Mange er nok overrasket over at den ikke har USB-C-port, som omtales som fremtidens USB-port.

Surface Pro 6.
Surface Pro 6. Vis mer

Prisen starter på 10.490 kroner, og for den summen får man 128 GB SSD-lagring, firekjerners Intel Core i5-prosessor og 8 GB minne. Microsoft skriver at Surface Pen følger med i pakken.

Surface Laptop 2

Den nye Surface Laptop 2 skal være 85 prosent kraftigere enn den første utgaven av Microsoft bærbare PC, og er som Surface Pro 6 utstyrt med en firekjerners Intel Core-prosessor.

En av nyhetene er at Surface Laptop 2 kommer i sort utførelse, og har fått et nytt tastatur som skal være enda stillere under bruk. Som Pro 6 har heller ikke denne gang fått USB-C-port, noe som mange nok vil anse som et ankepunkt.

Også her vil man kunne dra nytte av ytelsesforbedringene som ligger i den nye prosessorgenerasjonen. Batteritiden er oppgitt til 14,5 timer.

Surface Pro 6 og Surface Laptop 2 – begge i sort.
Surface Pro 6 og Surface Laptop 2 – begge i sort. Vis mer

Prisens tarter på 11.490 kroner for 128 GB SSD-lagring, Intel Core i5-prosessor og 8 GB minne. Interessant nok er det kun Platina-utgaven som kan utstyres med 128 GB SSD-lagring, de andre (sort, koboltblå og burgunder) leveres med minst 256 GB lagringplass.

Surface Studio 2

Microsofts alt-i-ett-PC er også blitt ny. Selskapet skryter at Surface Studio 2 er 50 prosent kraftigere enn forgjengeren og har en skjerm som er 38 prosent mer lyssterk og har 22 prosent mer kontrast. Skjermen er for øvrig på 28 tommer i 3:2-format med en oppløsning på 4000 x 3000 piksler.

Av tilkoblingsmuligheter har den 4 stykker USB 3.0, SD-kortleser, USB-C, 3,5 mm hodetelefonkontakt og 1 Gigabit Ethernet-port.

PC-en er på ingen måte beregnet på mannen i gata, men i stedet grafikere og andre kreative yrker, noe vi kan se på prisen.

Surface Studio 2.
Surface Studio 2. Vis mer

Surface Studio 2 starter på hele 41.299 kroner i Norge, og denne modellen er konfigurert med 1 TB SSD-lagring, 16 GB minne og Intel Core 7-prosessor. Den kan også utstyres med 32 GB minne og 2 TB lagringsplass til en pris på 54.999 kroner.

Samtlige modeller kan forhåndsbestilles nå og leveringen skjer tidligst 7. februar. Microsoft har ikke sagt noe om eventuell lansering av Surface Headphones i Norge.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer