Nå kommer eSATA med strøm

Det er ikke lenger bare framtidsmusikk, produktene finnes!

Publisert
Sist oppdatert

Selv om lagringsplassen blir stadig større både på roterende harddisker og fastminnebaserte løsninger (SSD), så er det stadig et behov for ekstern lagring. Vi forventer også at den er like rask som den interne, flaskehalser er vi imot.

Hvilken løsning som er den beste har ikke vært enkelt å komme fram til. USB 2.0 er tregere enn harddisker og ikke med i konkurransen, FireWire koster for mye for produsentene, blant annet i lisensieringskostnader, derfor har dette grensesnittet blitt liggende på sidelinja. Til og med Apple har droppet FireWire på de rimeligste modellene, på MacPro finner vi derimot fire FireWire 800 porter.

SATA var i utgangspunktet tenkt som en ren intern løsning, men man fant ut av ved å tøye spesifikasjonene litt kunne SATA også brukes til ekstern lagring. Med llitt høyere spenninger på signalene og bedre kabling, så var det mulig å bruke SATA til en ekstern disk med kabellengde på opptil 2 meter. Da var eSATA født.

Les også: Superraske minneplugger

Men strøm fantes ikke i eSATA-spesifikasjonen, og det har tatt tid før den kom på banen og den er fremdeles ikke lansert i vidt omfang.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.