Nå kommer HD-skjermer til PC

PC-skjermene har vært høyere enn bredformats TV, men nå...

Publisert
Sist oppdatert

PC-skjermene har utviklet seg enormt de siste årene. Det er ikke så lenge de fleste av oss satt med 17-tommere som fylte halve skrivebordet, og bare noen få utvalgte hadde en 24-tommer som det måtte to mann til for å flytte.

Etter at 17 og 19-tommers LCD-skjermer ble standard, dukket bredskjermene opp. Alle som var vant til at ett program fylte skjermen hadde ikke sansen, det ble jo så mye tomrom. Etter at man lærte seg å fordele skjermplassen gikk lysene opp for mange.

De smale skjermene hadde ikke de samme proporsjonene som tidens TV-skjermer, og de brede TV-skjermene hadde ikke samme format som brede dataskjermer.

Mange hjemmebrukere, kanskje særlig hybelboere, og residerende i gutte/jenteværelser ville ideelt sett bruke samme skjerm til PC, TV og spillkonsoll. Det ble aldri helt optimalt, siden det ble svarte felt oppe og nede ved filmvisning og spill i bredformat.

Men nå dukker det opp alternativer.

Brede for PC ++

Tar man en kikk på listen over større skjermer - fra 24 tommer og oppover - hos nettbutikkene er det mange produsenter som tilbyr bredskjermer med oppløsning på 1920 x 1080 punkter. Også 22-tommere finnes med 1920 x 1080. Tradisjonelt har det vært 1920 x 1200 som har vært typisk oppløsning for skjermer over 22 tommer.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer