Nå kommer HDMI 1.4

Skal være så bra at du kan se og høre engler... Men i bransjen er det full forvirring.

Nå kommer HDMI 1.4
Publisert
Sist oppdatert

HDMI-kabelen blir ofte kalt den digitale scart-kabelen, og er i dag den desidert foretrukne kabelen for overføring av lyd- og bildesignaler i god kvalitet. HDMI-kabelen har derfor gjort sitt inntog på alt fra TV-er, DVD- og Blu-Ray spillere, spillkonsoller, til videokameraer.

Ulike standarder

Men siden utviklingen aldri står stille har naturlig nok HDMI-standarden måttet utvikle seg underveis. Og kjøper du en ny TV og Blu-ray-spiller i dag; ja da er det stort sett versjon 1.3 som brukes.

Nå er det imidlertid 1.4 som er den nye gutten i klassen, og kablene har allerede begynt å dukke opp i butikken.

Dette kan du få med HDMI 1.4

1. Audio Return Channel: Hvis du har en TV med innebygget digital TV-tuner (RiksTV-kunder) er det i dag nødvendig med en ekstra lydkabel til receiveren for å få lyd (motstrøms lyd er altså ikke mulig).

Med versjon 1.4 vil dette derimot gå i samme kabelen, ja – forutsatt at du har en TV og receiver som er klargjort for 1.4 selvsagt…

2. Internett inkludert: I tillegg til lyd og bilde-strømmer gir 1.4 også mulighet til netverkstilkobling (ethernet) uten at du trenger en ekstra kabel.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer