Nå kommer høst­oppdateringen av Windows 10

Den andre større oppdateringen i år, men det meste skjer under panseret denne gangen.

NY RUNDE: Høstens Windows-oppdatering er nå rett rundt hjørnet. Foto: Pål Joakim Pollen
NY RUNDE: Høstens Windows-oppdatering er nå rett rundt hjørnet. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Siden lanseringen av Windows 10 for fire år siden har Microsoft hatt for tradisjon å sende ut to store oppdateringer i året: en på våren og en på høsten.

Nå er det duket for årets høstoppdatering, som ser ut til å gå ut til de første maskinene allerede denne uka. Den får vi håpe går smidigere for seg enn tilsvarende oppdatering i fjor, som Microsoft var nødt til å trekke tilbake fordi brukere opplevde at filer ble slettet.

Trenger ingen omstart

Versjon 1909, som den nye oppdateringen heter, vil leveres på samme måte som de månedlige oppdateringene, altså der dette bare foregår i bakgrunnen og uten at du er nødt til å kjøre en omstart av maskinen etterpå.

Vel å merke gjelder dette om du har installert oppdateringen fra mai i år – hvis ikke må du nok belage deg på en litt mer omstendig oppdateringsprosess.

Mest «under panseret»

Ifølge Microsofts informasjonsside består høstens oppdatering hovedsakelig av ytelsesforbedringer, enterprise-funksjoner og kvalitetsforbedringer, altså stort sett funksjoner som ikke vil være spesielt synlige for hvermansen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer