Nå kommer høst­oppdateringen av Windows 10

Den andre større oppdateringen i år, men det meste skjer under panseret denne gangen.

NY RUNDE: Høstens Windows-oppdatering er nå rett rundt hjørnet. Foto: Pål Joakim Pollen
NY RUNDE: Høstens Windows-oppdatering er nå rett rundt hjørnet. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Siden lanseringen av Windows 10 for fire år siden har Microsoft hatt for tradisjon å sende ut to store oppdateringer i året: en på våren og en på høsten.

Nå er det duket for årets høstoppdatering, som ser ut til å gå ut til de første maskinene allerede denne uka. Den får vi håpe går smidigere for seg enn tilsvarende oppdatering i fjor, som Microsoft var nødt til å trekke tilbake fordi brukere opplevde at filer ble slettet.

Trenger ingen omstart

Versjon 1909, som den nye oppdateringen heter, vil leveres på samme måte som de månedlige oppdateringene, altså der dette bare foregår i bakgrunnen og uten at du er nødt til å kjøre en omstart av maskinen etterpå.

Vel å merke gjelder dette om du har installert oppdateringen fra mai i år – hvis ikke må du nok belage deg på en litt mer omstendig oppdateringsprosess.

Nå kan du opprette kalenderavtaler direkte fra oppgavelinjen. Foto: Microsoft
Nå kan du opprette kalenderavtaler direkte fra oppgavelinjen. Foto: Microsoft Vis mer

Mest «under panseret»

Ifølge Microsofts informasjonsside består høstens oppdatering hovedsakelig av ytelsesforbedringer, enterprise-funksjoner og kvalitetsforbedringer, altså stort sett funksjoner som ikke vil være spesielt synlige for hvermansen.

Noe av det du vil få øye på, er at søkefeltet i filutforskeren nå også vil søke i OneDrive-innholdet ditt (Microsofts skylagringstjeneste), og kalenderavtaler kan nå opprettes direkte fra oppgavelinjen.

Microsoft har også oppdatert varslingsfunksjonen. Nå vil varslene som standard sorteres etter tidspunkt og ikke avsender, og et nytt valg gir deg muligheten til å slå av varslingslyden. Dessuten kan du nå konfigurere eller slå av varsler fra apper og nettsteder direkte fra selve varselet.

Ifølge The Verge gjør oppdateringen at andre stemmeassistenter enn Cortana kan kjøres fra låseskjermen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer