Hundrevis av megabytes med konfidensiell programkode fra Windows 2000 fant veien til nettet i forrige uke, og dermed fikk verstingene blant virusskaperne sengelektyre for lang tid fremover.
Mye data
Ifølge BetaNews omfatter lekkasjen 30.915 filer fra en Linux-PC som Mainsoft brukte til utviklingsformål. Kildekoden er datert 25. juli 2000 og utgjør deler av Windows 2000 Service Pack 1. De lekkede filene er en blanding av bibliotekfiler, eksekverbare filer, tekstdokumenter, skripter og ukompilert kode, til sammen 13,5 millioner linjer.
Farlig?
Til tross for at mange eksperter har nedtonet faren for at dette vil føre til en rekke nye virusangrep, melder Slashdot om at det første viruset som utnytter en svakhet i den lekkede koden nå er oppdaget.
Hvis du har Windows 2000 behøver du sannsynligvis likevel ikke å bekymre deg - i hvert fall ikke denne gangen. Viruset angriper bare PCer med Internet Explorer 5.0, ikke 6.0 og nyere. Hullet er ikke tidligere oppdaget, og lar uvedkommende ta kontroll over PCen din. Siden de færreste maskiner har Internet Explorer 5.0 installert, er det i følge Slashdot usikkert om Microsoft vil tette sikkerhetshullet.
Kilde: Slashdot.org
Les for øvrig:
Windows kildekode lagt ut på web
Windows-lekkasjen kom fra en Linux-maskin