Nå kommer kildekode-virusene

Konfidensiell Windows-kode ligger nå i hendene til verdens verste virusprogrammerere, og nå er allerede det første viruset som utnytter koden oppdaget.

Publisert
Sist oppdatert

Hundrevis av megabytes med konfidensiell programkode fra Windows 2000 fant veien til nettet i forrige uke, og dermed fikk verstingene blant virusskaperne sengelektyre for lang tid fremover.

Mye data

Ifølge BetaNews omfatter lekkasjen 30.915 filer fra en Linux-PC som Mainsoft brukte til utviklingsformål. Kildekoden er datert 25. juli 2000 og utgjør deler av Windows 2000 Service Pack 1. De lekkede filene er en blanding av bibliotekfiler, eksekverbare filer, tekstdokumenter, skripter og ukompilert kode, til sammen 13,5 millioner linjer.

Farlig?

Til tross for at mange eksperter har nedtonet faren for at dette vil føre til en rekke nye virusangrep, melder Slashdot om at det første viruset som utnytter en svakhet i den lekkede koden nå er oppdaget.

Hvis du har Windows 2000 behøver du sannsynligvis likevel ikke å bekymre deg - i hvert fall ikke denne gangen. Viruset angriper bare PCer med Internet Explorer 5.0, ikke 6.0 og nyere. Hullet er ikke tidligere oppdaget, og lar uvedkommende ta kontroll over PCen din. Siden de færreste maskiner har Internet Explorer 5.0 installert, er det i følge Slashdot usikkert om Microsoft vil tette sikkerhetshullet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer