Microsoft Surface Book

Nå kommer omsider Surface Book til Norge

Kan forhåndsbestilles fra i dag. Her er prisene.

NORGESLANSERING: Microsoft Surface Book kommer to versjoner. Begge blir tilgjengelig
NORGESLANSERING: Microsoft Surface Book kommer to versjoner. Begge blir tilgjengelig Vis mer
Publisert

Det gikk akkurat som vi trodde, det tok tid før Microsoft Surface Book kom til å bli tilgjengelig i Norge. Det har snart gått halvannet år siden Dinside fikk demonstrert PC-en under et besøk hos Microsofts hovedkvarter i Redmond utenfor Seattle.

Men i april blir den altså tilgjengelig også i Norge, og Microsoft melder om at den kan forhåndsbestilles allerede fra i dag, 15. mars.

To i en for proffene

Surface Book omtales som den første bærbare PC-en fra Microsoft, og den har en skjerm som kan gjøres om til et nettbrett med et enkelt tastetrykk. Skjermdelen løsnes da rett og slett fra tastaturdelen via en mekanisk lås, og kan deretter brukes løst - enten med fingertuppene eller den medfølgende pennen til prosisjonsarbeid.

Vi har sett lignende løsninger også tidligere, men sjelden så sømløst og med så kraftig maskinvare som det her er snakk om.

LØFTES AV: Surface Book deles i to med enkle håndgrep, men skjermen sitter som støpt når den er dokket. Foto: Bjørn Eirik Loftås
LØFTES AV: Surface Book deles i to med enkle håndgrep, men skjermen sitter som støpt når den er dokket. Foto: Bjørn Eirik Loftås Vis mer

Maskinen har nemlig en 13,5 tommer skjerm med oppløsning på respektable 3.000 x 2.000 piksler. Bredde-høydeforholdet er altså 3:2, mot 16:9 på vanlige PC-er. Alle utgavene av maskinen leveres med Windows 10 Pro.

To versjoner

De mest avanserte utgavene har Microsoft kalt Surface Book med Performance Base. Disse har Intel Core i7-prosessor fra Skylake-generasjonen (6. generasjon), inntil 16 GB RAM, SSD på 1 terabyte og Nvidia GeForce GTX 965M-grafikk - og batteritid på inntil 16(!) timer.

Standard-konfigurasjonen har imidlertid bare 8 GB RAM og 128 GB SSD, samt integrert grafikk fra Intel Core i5-prosessoren, og batteritid på inntil 12 timer. Denne får en veiledende pris på 15.999 kroner når den dukker opp i norske butikker 20. april. Performance base-utgavene vil koste mellom 19.999 og 35.999 kroner, får vi opplyst fra Microsoft.

Dinside kommer tilbake med våre inntrykk i en test som er planlagt i april.

Les også:
TEST: Syltynn og lydløs hybrid
Denne PC-en leveres med ekstra papir(!)

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer