IFA 2020

Nå kommer PC-ene med 5G

De første PC-ene med Intel og Qualcomms nye brikkesett.

DELL: Nye XPS 13 ventes i løpet av høsten. Foto: Dell
DELL: Nye XPS 13 ventes i løpet av høsten. Foto: Dell Vis mer
Publisert

Etter coronaubruddet har egentlig ingenting gått som planlagt, og store teknologimesser, som E3 og Mobile World Congress, er blitt avholdt digitalt og i begrenset form.

Pandemien rammer også den store IFA-messen som etter planen skulle avholdes i Berlin i Tyskland i disse dager, men den ukelange teknofesten er redusert til et mye mindre opplegg digitalt.

Mindre opplegg til tross, det er fortsatt flere nyheter å melde fra det virtuelle pressegulvet.

Acer og Qualcomm

Som for eksempel Acer Spin 7 som er den første PC-en som drives av det nye Qualcomm-brikkesettet Snapdragon 8cx Gen 2 5G. Windows 10 på ARM-brikker er fortsatt i startgropa, og ytelsen så langt har ikke vist seg å være den beste, men denne høsten og utover 2021 forventer vi å se flere bærbare PC-er med de strømgjerrige prosessorene.

Snapdragon-brikka har, som navnet avslører, støtte for 5G-nett, men også WiFi 6 og Bluetooth 5.1, slik at du har tilgang til det nyeste av trådløs teknologi.

Qualcomm uttalte under annonseringen at Snapdragon 8cx Gen 2 er opptil 18 prosent raskere enn en Intel Core tiende generasjon i5-prosessor samtidig som den er 39 prosent mer energieffektiv.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer