LG viste frem sin Hub Robot

Nå kommer robotene

LG viser frem roboter som skal gjøre livene våre litt enklere.

DIN PERSONLIGE ASSISTENT: Snakk til den, og så utfører han det du ber den om. LG Hub Robot er selve drømmen for alle som elsker slaraffenlivet. Foto: Bjørn Eirik Loftås
DIN PERSONLIGE ASSISTENT: Snakk til den, og så utfører han det du ber den om. LG Hub Robot er selve drømmen for alle som elsker slaraffenlivet. Foto: Bjørn Eirik Loftås Vis mer
Publisert

LAS VEGAS: Kunstig intelligens er i vinden for tiden, og som ventet er det mye AI og roboter å se på årets CES-messe i Las Vegas. Elektronikkgiganten LG er blant dem som virkelig satser på at roboter skal bli en naturlig del av omgangskretsen vår i fremtiden.

Styrer hjemmet ditt for deg

Under messa viser de frem flere forskjellige robotkonsepter, blant dem en liten personlig assistent kalt Hub Robot. Konseptet kan minne om Google Home og Amazon Echo, men tar det hele noen skritt videre.

Den kan nemlig kobles til andre, smarte enheter i heimen din, og kan utføre oppdrag på kommando, for eksempel skru ned temperaturen på varmepumpa, sette på stekeovnen eller ganske enkelt spille favorittsangen din fra en strømmetjeneste over høyttalerne i stua.

Roboten benytter Amazon Alexas stemmegjenkjenningsteknologi, så det holder at du snakker til roboten mens du selv sitter og nyter et glass brus i sofakroken.

Kjenner deg igjen

Hub Robot er utstyrt med en interaktiv skjerm som kan vise diverse informasjon, for eksempel nyhetsmeldinger, oppskrifter - eller vise et bilde av hva som befinner seg i kjøleskapet. Av andre funksjoner støtter roboten andre vanlige oppgaver som å stille inn alarmer, lage huskelister og gi trafikk- og værinformasjon.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer