LG viste frem sin Hub Robot

Nå kommer robotene

LG viser frem roboter som skal gjøre livene våre litt enklere.

DIN PERSONLIGE ASSISTENT: Snakk til den, og så utfører han det du ber den om. LG Hub Robot er selve drømmen for alle som elsker slaraffenlivet. Foto: Bjørn Eirik Loftås
DIN PERSONLIGE ASSISTENT: Snakk til den, og så utfører han det du ber den om. LG Hub Robot er selve drømmen for alle som elsker slaraffenlivet. Foto: Bjørn Eirik Loftås Vis mer
Publisert

LAS VEGAS: Kunstig intelligens er i vinden for tiden, og som ventet er det mye AI og roboter å se på årets CES-messe i Las Vegas. Elektronikkgiganten LG er blant dem som virkelig satser på at roboter skal bli en naturlig del av omgangskretsen vår i fremtiden.

Styrer hjemmet ditt for deg

LITEN KJEKKAS: Med øyne blå og nese rød skal Hub Robot hjelpe deg med å holde orden på alle smarte dingser i huset. Foto: LG
LITEN KJEKKAS: Med øyne blå og nese rød skal Hub Robot hjelpe deg med å holde orden på alle smarte dingser i huset. Foto: LG Vis mer

Under messa viser de frem flere forskjellige robotkonsepter, blant dem en liten personlig assistent kalt Hub Robot. Konseptet kan minne om Google Home og Amazon Echo, men tar det hele noen skritt videre.

Den kan nemlig kobles til andre, smarte enheter i heimen din, og kan utføre oppdrag på kommando, for eksempel skru ned temperaturen på varmepumpa, sette på stekeovnen eller ganske enkelt spille favorittsangen din fra en strømmetjeneste over høyttalerne i stua.

Roboten benytter Amazon Alexas stemmegjenkjenningsteknologi, så det holder at du snakker til roboten mens du selv sitter og nyter et glass brus i sofakroken.

Kjenner deg igjen

Hub Robot er utstyrt med en interaktiv skjerm som kan vise diverse informasjon, for eksempel nyhetsmeldinger, oppskrifter - eller vise et bilde av hva som befinner seg i kjøleskapet. Av andre funksjoner støtter roboten andre vanlige oppgaver som å stille inn alarmer, lage huskelister og gi trafikk- og værinformasjon.

Roboten er også utstyrt med kamera, og kjenner igjen familiemedlemmene. Dermed kan den agere forskjellig ut fra hvem det er som bruker den.

Kan bygges ut med små hjelpere

LG anbefaler at Hub Robot plasseres på et sentralt sted i huset, mens små satellitt-roboter kan plasseres rundt omkring. Disse har LG kalt Mini, og de vil da bare ta imot instrukser fra deg, og sende dem videre til Hub Robot.

Når robotene blir å se i butikkene, har ikke LG sagt noe sikkert om. Men alle hvitevare-nyhetene fra selskapet i 2017 vil være mulig å koble sammen og mot Internett, og da kan en slik robot absolutt ha sin misjon.

Det er gode nyheter for alle som elsker slaraffenlivet!

Flere ferske nyheter fra CES 2017

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer